image/svg+xml

Panorama GEW-bedrijf

Panorama GEW-bedrijf

Omschrijving:Verkeerstunnel Wierdensestraat
Bouw
Wierdensestraat. Het beeld is vanaf het GEW-bedrijf aan de Rohofstraat, op de hoek van de Veldkampsweg op de aanleg van de verkeerstunnel in de Wierdensestraat, onder het spoor. De werkzaamheden zijn nog in volle gang. Een van de twee rijstroken is inmiddels zichtbaar in gebruik.

Belastingkantoor
Burgemeester Raveslootsingel. Het hoge nieuwe belastingkantoor aan de Burgemeester Raveslootsingel, op de hoek van de Poulinkstraat, is inmiddels gerealiseerd.

Oude belastingkantoor
Afbraak
Wierdensestraat. Het oude voormalige belastingkantoor aan de Wierdensestraat 28, op de hoek van de Westerstraat staat inmiddels bij de op- en afrit in de weg en werd later nog afgebroken. Deze voormalige villa staat direct links van het nieuwe belastingkantoor, op de achtergrond.

Politiebureau Wierdensestraat
Wierdensestraat. Het pand links ervan is de voormalige villa de Klooster-esch aan de Wierdensestraat 32, dat nog net kon blijven staan, op het moment in gebruik als politiebureau. Alleen de tuin ging verloren.

Woningen Bellavistastraat
Bellavistastraat. Op de voorgrond loopt de Bellavistastraat schuin naar boven.

Woningen Poulinkdwarsstraat
Poulinkdwarsstraat. Bij het spoor gaat de Bellavistastraat over in de Nieuwe Sligtestraat, die parallel aan het spoor loopt. Ter hoogte van deze afslag is rechts de afslag naar de Poulinkdwarsstraat, die geheel rechts onderin beeld uitkomt in de Nieuwe Sligtedwarsstraat. Achter deze woningen aan de Nieuwe Sligtedwarsstraat loopt de Almelose Aa, hier net buiten beeld.

Hoogstraten Verwarming
Bellavistastraat. Direct links op de voorgrond staat het pand van Hoogstraten verwarming aan de Bellavistastraat en de achterliggende Nieuwe Sligtedwarsstraat.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Nieuwe Sligtedwarsstraat
Almelo, Nieuwe Sligtestraat
Almelo, Poulinkdwarsstraat
Almelo, Poulinkstraat
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_950_18_006
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.