image/svg+xml

Panorama Grote Kerk

Panorama Grote Kerk

Omschrijving:Coöp-Centrum
Oranjestraat. Panorama. Overzicht van de Noordelijke binnenstad vanaf de Grote Kerk, met links op de voorgrond het langwerpige zwarte dak van het voormalige Coöp-Centrum, of wellicht nog Van der Meer meubelen aan de Oranjestraat, op de hoek van de Molenstraat. Meerdere bedrijven hebben hier gezeten. Er heeft zelfs complete afbraak en nieuwbouw plaats gevonden, nadat het toenmalige Slaapkamercentrum was afgebrand. Na de nieuwbouw kwam er er o.a. uitgaansgelegenheid de Dance Factory, VIP's en discotheek The Desert. Tegenwoordig (2019) staat er o.a. De Hypotheker.

J. & I. ten Cate bv
Van daaraf begint van onderaf de Ootmarsumsestraat naar boven toe. Op de achtergrond, net voorbij de fabriekspijp van het terrein van J. & I. ten Cate bv, tank en trailerbouw, ervoor grenzend aan de Winkelsteeg, loopt het kanaal Almelo-Nordhorn aan de Sluiskade Noordzijde en Zuidzijde en begint de wijk Noorderkwartier.

St. Radboudschool
Sluiskade Zuidzijde. Het witte gebouw rechts van de fabriekspijp is de r.-k. St. Radboudschool (l.o.) aan de Sluiskade Zuidzijde, op de hoek van de Winkelsteeg.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Kerkplein 15
Almelo, Molenstraat
Almelo, Ootmarsumsestraat
Almelo, Oranjestraat
Almelo, Sluiskade Noordzijde
Almelo, Sluiskade Zuidzijde
Identifier:NL-AmlHA_950_18_001
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.