image/svg+xml

Wijk 14 Wierdense Hoek

Wijk 14 Wierdense Hoek

Omschrijving:Woningen Leopold van Limburg Stirumstraat
Luchtfoto. Wierdense Hoek. Een overzicht bovenin van de hoek Egbert ten Catelaan en de Willem de Clercqstraat, met vlak daarvoor, linksboven, de afslag naar beneden naar de woningen aan de Leopold van Limburg Stirumstraat.

Het Groenendal
Willem de Clercqstraat. Op de braakliggende plek bovenin in het midden stond voorheen het geheel afgebrande hotel-café-restaurant annex concert- en toneelzaal Het Groenendal, met kegelbaan aan de Willem de Clercqstraat 41. Op deze plek werden later luxe woningen gebouwd.

Tennisvereniging Luctor et Emergo
Willem de Clercqstraat. Direct onder dit braakliggende terrein bevinden zich de sportvelden van de tennisvereniging Luctor et Emergo aan de Willem de Clercqstraat 71

Woningen Willem de Clercqstraat
Uitvaartcentrum Vredehof
Willem de Clercqstraat. Rechts van de sportvelden, ook aan de Willem de Clercqstraat staat een villa, geheel omringd door dennenbomen. Deze villa is later afgebroken, waarna op deze plek uitvaartcentrum Vredehof werd gebouwd.

Begraafplaats 't Groenedael
Het groene gebied onder in beeld en links van de tennisbanen is de gemeentelijke begraafplaats 't Groenedael (v/h Algemene begraafplaats) aan de Willem de Clercqstraat 97.

Pleintje voormalige Spreeuwenstraat
J. Duikerstraat. Geheel rechts bovenin is het voormalige pleintje aan de toenmalige Spreeuwenstraat nog te zien, gelegen tussen de afslag naar de Mendes da Costastraat, links net buiten beeld en rechts ervan ongeveer het tegenwoordige J.B. Bakemapad en de G.T. Rietveldstraat, ter hoogte van de brug in de Berlagelaan over de Almelose Aa.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Egbert ten Catelaan
Almelo, J. Duikerstraat
Almelo, Leopold van Limburg Stirumstraat
Almelo, Spreeuwenstraat
Almelo, Willem de Clercqstraat 41
Almelo, Willem de Clercqstraat 71
Almelo, Willem de Clercqstraat 97
Identifier:NL-AmlHA_950_16_012
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.