image/svg+xml

Panorama Station Almelo

Panorama Station Almelo

Omschrijving:Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Stationsplein. Panorama. Station Almelo. Een beeld vanaf de oude toren van Station Almelo aan het stationsplein op de fabriekscomplexen van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv aan de Egbert Gorterstraat 3, op de hoek van de Haven Zuidzijde en rechts aan de overkant van de Egbert Gorterstraat.

Egbert Gorterstraat
Vanaf rechts onderin loopt de Egbert Gorterstraat schuin naar boven richting de brug in de Egbert Gorterstraat, met daar aan weerszijden de Haven Noordzijde en de Haven Zuidzijde. De Egbert Gorterstraat was in die tijd nog twee keer zo smal als tegenwoordig, omdat de gehele rechterkant van de straat in de loop der jaren gesaneerd is, ten behoeve van een betere doorstroming van het intensievere verkeer.

Fabriekscomplex Holland (KNTC)
Egbert Gorterstraat. In het midden op de voorgrond staat het fabriekscomplex Holland van de KNTC aan de Egbert Gorterstraat, op de hoek van de Haven Zuidzijde.

Fabriekscomplex Java (KNTC)
Egbert Gorterstraat. Links van het complex van Holland staat aangrenzend het fabriekscomplex Java aan de Egbert Gorterstraat, op de hoek van de Haven Zuidzijde.

Fabriekscomplex Tubantia (KNTC)
Egbert Gorterstraat. Rechts van de straat, op de hoek van de Haven Zuidzijde heette Tubantia.

Fabriekscomplex Indië (KNTC)
Haven Noordzijde. Aan de Haven Noordzijde, ter hoogte van het begin van de Sluiskade Noordzijde, staat nog het vierde complex, t.w. Indië.

Brug Egbert Gorterstraat
Haven Noordzijde. Net achter de hefbrug in de Egbert Gorterstraat met de vier witte palen begint de Brugstraat, met links op de hoek het Scheepvaarthuis van de heer Vermeulen aan de Haven Noordzijde.

Palthe
Boddenstraat. De fabriekspijp in het midden is van het fabriekscomplex van Palthe's Textielveredelings Bedrijven N.V., grenzend aan de Boddenstraat en Bakenstraat, waar op dat moment een grote brand is uitgebroken, de directe aanleiding van deze foto uit 1961.
Periode:12/10/1961
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Brugstraat
Almelo, Egbert Gorterstraat 3
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Stationsplein
Identifier:NL-AmlHA_950_15_071
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.