image/svg+xml

Markt

Markt

Omschrijving:Weekmarkt
Marktplein. Panorama. Marktoverzicht. Na de demping van de havenkom omstreeks 1953 werd naast het marktplein links- en rechtsachter ons ook dit gedeelte gebruikt als markt.

Brandweerkazerne Haven Zuidzijde
Haven Zuidzijde. Brandweer. Geheel links, echter buiten beeld, staat de brandweerkazerne aan de Haven Zuidzijde, ter hoogte van het Marktplein.

Dienst Gemeentewerken en Bouw- en Woningtoezicht
Haven Zuidzijde. Naast de brandweerkazerne staat het gebouw van de Dienst Gemeentewerken en Bouw- en Woningtoezicht aan de Haven Zuidzijde 22, waar nog net uiterst links een zwart smal en hoger muurgedeelte van zichtbaar is.

N.V. van Heek-Scholco
Haven Zuidzijde. Rechts van de Dienst Gemeentewerken staat het fabriekscomplex met schoorsteenpijp van de N.V. Van Heek-Scholco aan de Haven Zuidzijde, op de hoek van de Smitstraat.

Garage F.J. Schiphorst
Haven Noordzijde. Rechts op de voorgrond, in het witte pand, zit Garage F.J. Schiphorst, DAF-dealer, aan de Haven Noordzijde 19. Later, vanaf 1966, zou hier garage Kempers, een Citroën-dealer, in komen.

Marktplein
Haven Noordzijde. Ook is te zien, dat de Haven Noordzijde nog vanaf de Brugstraat in de verte geheel over het Marktplein doorliep tot aan de kruising bij de Wierdensestraat achter ons. Links van ons begint de Oude Kloosterweg en rechts onderin de foto de Bakenstraat.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Marktplein
Almelo, Oude Kloosterweg
Identifier:NL-AmlHA_950_15_055
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.