image/svg+xml

Panorama Grote Kerk

Panorama Grote Kerk

Omschrijving:Kerkplein. Panorama. Hagengracht. Sanering. Het zicht is vanaf de Grote Kerk aan het Kerkplein 15 op de Hagengracht, die op de voorgrond in een bocht rechts onderin wegloopt naar de Grotestraat, de straat die onder ons, echter buiten beeld, ongeveer parallel loopt aan de Hagengracht.

Palthe
Boddenstraat. De panden aan de westkant van de Hagengracht, waar op de voorgrond tegenaan gekeken wordt, zouden alle nog worden afgebroken, inclusief de panden erachter, tot aan het inmiddels gesaneerde fabrieksterrein van Palthe's Textielveredelings Bedrijven N.V., waar in het midden van de foto het nieuwe stadhuis op gebouwd zal worden.

Synagoge
Gasthuissteeg. Geheel links, net achter de Hagengracht, is de synagoge nog te zien met het zwarte puntdak aan de Gasthuissteeg, dat aan deze kant aan de achterkant van het pand grenst aan het Schalderoi.

Café de Klok
Gasthuissteeg. Het pand rechts van de synagoge, met de boerderijachtige vorm, is café de Klok aan de Gasthuissteeg, op de hoek van het Hovenpad. Dat hovenpad liep direct achter het café langs vanaf de Gasthuissteeg, richting de Boddenstraat.

Stadhuis Stadhuisplein
Stadhuisplein. De bouw. De open plek in het midden, waar zich o.a. het voormalige fabrieksterrein van Palthe bevond, is inmiddels bouwrijp gemaakt voor het daar te bouwen nieuwe stadhuis. Men is nu bezig met de fundering.

Saneringsgebied
Het totale saneringsgebied behelst de cirkel Hagengracht, Bakenstraat, Brugstraat en Boddenstraat, inclusief het centrale gebied rondom het voormalige Schalderoi. Het schalderoi liep ongeveer parallel aan de Hagengracht en kwam eveneens uit in de Grotestraat, tegenover de Doelenstraat.
Periode:1/1/1969-1/1/1970
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Boddenstraat
Almelo, Brugstraat
Almelo, Gasthuissteeg
Almelo, Hagengracht
Almelo, Kerkplein 15
Almelo, Schalderoi
Identifier:NL-AmlHA_950_13_028
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.