image/svg+xml

Panorama Grote Kerk

Panorama Grote Kerk

Omschrijving:Winkeliers Grotestraat Noord
Kerkplein. Panorama. Het zicht is vanaf de Grote Kerk op de voorgrond op de Grotestraat Noord, met rechtsonder het pand van de fa. F. Stellema in beeld. Iets daarboven, parallel aan de Grotestraat, loopt de Hagengracht naar het marktplein links in het midden.

Fa. F. Stellema
Grotestraat, Rechts onderin staat het beglaasde rechthoekige pand van de fa. F. Stellema aan de Grotestraat 43.

Albert Heijn
Grotestraat. Links van Stellema staat de winkel van Albert Heijn aan de Grotestraat 45.

Vroom en Dreesmann (V&D)
Grotestraat. Het langgerekte pand tegenover Albert Heijn, in het midden onderaan de foto, is het voormalige pand van Vroom en Dreesmann (V&D) aan de Grotestraat. Hier zou de Woonstee in komen, of zit er inmiddels in.

Koningin Wilhelminaschool
Hagengracht. Aan de parallel lopende Hagengracht boven de Grotestraat is uiterst rechts nog de Koningin Wilhelminaschool te zien aan de Hagengracht, op de hoek van de Westerkerkengang. Het gebouw met het puntdak er links naast, met het witte reclamebord op de gevel, is het gymnastieklokaal van de school.

Fijnslijpinrichting Tegeler
Hagengracht. In het witte blok op de begane grond van drie geschakelde panden naast het gymnastieklokaal zit geheel links op de hoek van de Hagenstraat, Fijnslijpinrichting Tegeler aan de Hagengracht 10. Deze slijperij had aan de Hagenstraat 2 nog een nevenlocatie.

Café Schipper, Du Plessis en Meupelenberg
Hagengracht. Links van de Fijnslijpinrichting, op de andere hoek van de Hagenstraat, stond het café van oorspronkelijk Schipper aan de Hagengracht 8, later Du Plessis en de laatste uitbater was Meupelenberg.

Drukkerij Lulof
Hagengracht. Het gebouwtje tegenover het café aan de Hagengracht, met het platte dak, op de hoek van de Jan Muldersgang, is drukkerij Lulof.

Houthandel van de Vegte
Hagengracht. Rechts naast de drukkerij zat houthandel van de Vegte aan de Hagengracht 11, op de andere hoek van de Jan Muldersgang. Het betreft het pand met ook een plat dak, met een donkere (groene) omlijsting.

Opslag H. ten Hove & co
Bakenstraat. Het daarachter schuin geplaatste pand, met links ervan een schoorsteen, is de opslaglocatie van H. ten Hove, die doorloopt naar de Haven Noordzijde. Ten Hove was toen gevestigd aan het Marktplein 17a, waar later Gétes meubelen in zou komen.

N.V. Van Heek-Scholco
Haven Zuidzijde. Achter ten Hove is het fabriekscomplex van de N.V. Van Heek-Scholco te zien aan de Haven Zuidzijde.

Brandweerkazerne Haven Zuidzijde
Haven Zuidzijde. Links ervan staat de voormalige brandweerkazerne aan de Haven Zuidzijde. Het waren drie panden naast elkaar, met een hogere in het midden, met een vlaggestok.

Landbouwersbank
Haven Zuidzijde. Te zien is links van de brandweerkazerne, op de open plek die op dat moment fungeerde als parkeerplaats en extra marktterrein, dat daar het gebouw van de coöperatieve Landbouwersbank aan de Haven Noordzijde, op de hoek van de Oude Kloosterweg inmiddels afgebroken is.

Openbare rijwielstalling
Haven Zuidzijde. De openbare rijwielstalling, het gebouw links van de voornoemde tijdelijke parkeerplaats is het gebouw van de openbare rijwielstalling aan de Haven Zuidzijde, dat ook nog afgebroken zou worden.
Periode:1/2/1970-1/3/1970
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Grotestraat 43
Almelo, Grotestraat 45
Almelo, Hagengracht 8
Almelo, Hagengracht 10
Almelo, Hagengracht 11
Almelo, Hagenstraat 2
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Jan Muldersgang
Almelo, Kerkplein 15
Almelo, Marktplein
Almelo, Westerkerkengang
Identifier:NL-AmlHA_950_13_025
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.