image/svg+xml

Bouw C&A en de Kloosterhofflat

Bouw C&A en de Kloosterhofflat

Omschrijving:Bouw
Marktplein. De bouw van C&A aan het Marktplein 51 is begonnen, waarmee tevens het gedeelte van de Haven Noordzijde op deze plek over het Marktplein naar de Wierdensestraat en Oude Markt verleden tijd is. Achter het pand van C&A, zou de Haven Noordzijde aansluiting krijgen op de Werf. Ook de bouw van de Kloosterhofflat werd in die tijd opgestart.

Parkeergarage StadsBaken P9
Bouw
Stadhuisplein. Ook de bouw van de parkeergarage StadsBaken P9 aan het Stadhuisplein 2, op de hoek van de Hagenstraat is gestart, ter hoogte van de kraan.

Garage Gebr. Kempers
Afbraak
Haven Noordzijde. Links, op de hoek van het Baken, staat het pand van garage Gebr. Kempers aan de Haven Noordzijde, dat nog zou worden afgebroken. Hier werd de nieuwe AMRO Bank gebouwd aan de Werf 2 (veel later de Rosa Luxemburgstraat 2), op de hoek van het Baken.

Koningin Wilhelminaschool
Afbraak
Hagengracht. Achter de voorste bouwkeet is het rode dak nog te zien van de Koningin Wilhelminaschool aan de Hagengracht, op de hoek van de Westerkerkengang en aan de schoolpleinkant grenzend aan het Schalderoi. Dit pand zou ook nog worden afgebroken.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Werf 2
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Het Baken
Almelo, Marktplein 51
Identifier:NL-AmlHA_950_13_014
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.