image/svg+xml

Panorama belastingkantoor

Panorama belastingkantoor

Omschrijving:Verkeerstunnel Wierdensestraat
Op- en afrit oost
Burgemeester Raveslootsingel. Panorama. Bouw. Het zicht is vanaf het belastingkantoor op het gedeelte van de Wierdensestraat, waar de inmiddels aangelegde verkeerstunnel onder het spoor in eerste instantie in een scherpe bocht naar links uit zal komen in de Wierdensestraat.

Stadsvilla
Belastingkantoor Wierdensestraat
Afbraak
Wierdensestraat. De afslag naar de Westerstraat rechts onderin, evenals een soepeler verbinding met de Oude Markt, zal pas gerealiseerd worden zodra ook het voormalige belastingkantoor, rechts op de voorgrond, is afgebroken. De Westerstraat loopt hier achterlangs, waar het verkeer tijdelijk langs wordt geleid.

Stadsvilla de Klooster-esch
Politiebureau Wierdensestraat
Wierdensestraat. Links op de voorgrond staat stadsvilla de Klooster-esch aan de Wierdensestraat 32, met daarin gevestigd het politiebureau, dat nog net op de hoek kon blijven staan. De tuin ging echter wel verloren.

Stadsvilla Hogar Valencia
Wierdensestraat. Dat gold helaas niet voor de stadsvilla Hogar Valencia aan de Wierdensestraat 30, die voorheen direct op de voorgrond rechts naast het politiebureau en links van het oude belastingkantoor stond, dat in verband met de aanleg van de verkeerstunnel moest worden afgebroken. Een tijdelijke dubbelbaans op- en afrit werd over dit voormalige perceel aangelegd. De villa uit 1904 is destijds, toen zestig jaar geleden, gebouwd in opdracht van de heer W. Jansen (van Jansen en Tilanus) en was nog een van de Vriezenveense Ruslui. Aan de architectuur van het huis kon je dat nog zien. De villa stond vanaf de Wierdensestraat gezien exact tussen het voormalige belastingkantoor aan de Wierdensestraat 28, op de hoek van de Westerstraat en het politiebureau aan de Wierdensestraat 32 in.

Fabriekspijpen Van Heek-Scholco en Palthe
Haven Zuidzijde en Boddenstraat. De fabriekspijpen links zijn respectievelijk van de N.V. Van Heek-Scholco en Palthe's Textielveredelings Bedrijven N.V.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Kloosterhofpad
Almelo, Westerstraat
Almelo, Wierdensestraat 28
Almelo, Wierdensestraat 30
Almelo, Wierdensestraat 32
Identifier:NL-AmlHA_950_04_009
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.