image/svg+xml

Markt

Markt

Omschrijving:Weekmarkt
Centrumplein. Marktoverzicht. Het zicht is vanaf het begin van de Wierdensestraat op de voorgrond op het van naam veranderde gedeelte van het Marktplein in Centrumplein, met op de achtergrond het niet van naam gewijzigde gedeelte van het Marktplein. De naamswijziging gaat gelijk in met de nieuwbouwprojecten, zoals o.a. de shopperhal Versland, die nog gerealiseerd zouden worden rondom de markt. Aan het eind van het Marktplein begint links de Hagenstraat en rechts in de hoek de Hagengracht.


Shopperhal Versland
Centrumplein. Geheel links op de voorgrond zal de Shopperhal Versland aan het Centrumplein, op de hoek van de Wierdensestraat worden gebouwd, aan het eind grenzend aan de Kloosterhofflat.

Winkelcentrum de Havenpassage
Havenpassage. Tussen de Kloosterhofflat en het pand van C&A aan het Marktplein 51 zal een van de twee ingangen van het nieuwe winkelcentrum de Havenpassage worden gerealiseerd, dat in een hoek achter C&A langs zal lopen. De tweede ingang komt aan de Rosa Luxemburgstraat, het gebied dat nu nog De Werf heet. De bestaande winkeltjes links, rechts en achter C&A aan de Werf zullen verdwijnen en voor een deel herrijzen in de nieuwe opzet.

Parkeergarage Havenpassage
Havenpassage. Tevens wordt achter het nieuwe winkelcentrum de Havenpassage een nieuwe parkeergarage, met een parkeerkelder en een parkeerdek gebouwd.

Albert Heijn
Rosa Luxemburgstraat. Daartussenin komt op de begane grond het nieuwe filiaal van Albert Heijn aan de Rosa Luxemburgstraat.

Winkelcentrum de Galerij
Galerij. Geheel rechts buiten beeld, tussen Duthler, de HEMA en V&D in wordt op de huidige plek van de Oude Markt het nieuwe winkelcentrum de Galerij gebouwd, die een ingang krijgt aan zowel het Centrumplein, als de Koornmarkt.

McDonald's
Waagplein. Rechts voor de ingang van dit nieuwe winkelcentrum en naast V&D komt fastfoodrestaurant McDonald's aan het Waagplein 1.

Duthler Intermode
Oude Markt. Rechts op de hoek van het Centrumplein staat Duthler Intermode aan de Oude Markt, dat net zo als de HEMA en V&D straks een ingang zullen krijgen in het nog te bouwen winkelcentrum de Galerij.

Gétes meubelen
Centrumplein. Links van Duthler staat het pand van Gétes meubelen aan het Centrumplein. Links daarvan zal nog een appartementencomplex gebouwd worden op het Marktplein, met op de begane grond winkels.

Fox speelgoed
Hagengracht. Links van Gétes meubelen is op de achtergrond de destijds bekende speelgoedwinkel van Fox aan de Hagengracht 3 te zien.

Postma meubelbekleding
Marktplein. In het prachtige vooroorlogse pand rechts op de hoek van het Marktplein 25, op de hoek van de Hagengracht, zit Postma meubelbekleding. Het pand is nog niet afgebroken ten behoeve van nieuwbouw op deze locatie, waar o.a. later Croissanterie Du-Midi zou komen te zitten.

Café de Pelicaen
Marktplein. Links van deze locatie is een horecagelegenheid aan het Marktplein 29-31 gevestigd, op de hoek van de Hagenstraat. Café de Pelicaen heeft erin gezeten, maar gezien de dichtgetimmerde ramen op de begane grond, lijkt het of er binnenkort een nieuw bedrijf start, waarschijnlijk Croco's Place.

C&A
Marktplein. Links van de horecagelegenheid staat het pand van C&A aan het Marktplein 51, waarvan de realisatie, tezamen met de bouw van de Kloosterhofflat, aan alle huidige nieuwbouwplannen rondom de markt reeds vooraf is gegaan.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Centrumplein
Almelo, De Galerij
Almelo, Hagengracht 3
Almelo, Havenpassage
Almelo, Marktplein 29-31
Almelo, Marktplein 25
Almelo, Marktplein 29
Almelo, Marktplein 31
Almelo, Marktplein 51
Almelo, Oude Markt
Almelo, Waagplein
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_950_02_030
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.