image/svg+xml

Panorama NMB Bank

Panorama NMB Bank

Omschrijving:Weekmarkt
Wierdensestraat. Panorama. Marktplein. Marktoverzicht. Het zicht is vanaf het dak van de NMB Bank aan de Wierdensestraat 23 op de voormalige Oude Kloosterweg links naar het Marktplein en de weekmarkt op het Marktplein, ter hoogte van de Haven Noordzijde en de Haven Zuidzijde.

Landbouwersbank
Haven Zuidzijde. In het midden op de voorgrond heeft voorheen het gebouw van de coöperatieve Landbouwersbank aan de Haven Zuidzijde gestaan, op de hoek van de Oude Kloosterweg. Dit betekende tijdelijk extra ruimte voor een grotere markt.

Drankenhandel Santman
Marktplein. Aan de overkant van de markt, in het verlengde van de Oude Kloosterweg, begint in een bocht naar links de Bakenstraat, die toen richting de Brugstraat liep. Daar rechts op de hoek, aan het Marktplein 29-31 zat drankenhandel Santman, waar nu nog altijd horeca zit.

VVV-kantoor
Marktplein. Rechts van de drankenhandel zit op het Marktplein het VVV-kantoor, ter hoogte van het begin van de Hagengracht.

Vivo
Haven Noordzijde. In het langwerpige donkere pand links aan de Haven Noordzijde en links van het woonhuis op de hoek van de Bakenstraat, staat het voormalige opslagpand van de VIVO waarmee hun winkels volgens het Vivo-concept werden bevoorraad, t.w. het pand met de ronde, met reclameposters beplakte deuren.

Café de Klomp
Schalderoi. Linksachter het Vivo-gebouw, aan de overkant van de Bakenstraat, op de hoek van het Schalderoi, is nog net café de Klomp (Centrum Bar Rudie) te zien van uitbater R.E.J. Rudie Quentemeijer, met de twee raampjes bovenin.

Koningin Wilhelminaschool
Hagengracht. Daar weer achter, aan het Schalderoi met de rode puntdaken, is de achterkant van de voormalige Koningin Wilhelminaschool met het gymnastieklokaal nog te zien.
Periode:7/4/1973
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Marktplein 29-31
Almelo, Oude Kloosterweg
Almelo, Wierdensestraat 23
Identifier:NL-AmlHA_950_01_040
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.