image/svg+xml

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Omschrijving:Winkeliers Boddenstraat
Stadhuisplein. Panorama. Het zicht is vanaf het stadhuis aan het Stadhuisplein 1 op de Boddenstraat. De sanering rondom het stadhuis is nog in volle gang en het nieuwe politiebureau aan Het Baken staat ook nog niet op zijn plaats. De reconstructie van de Boddenstraat is in volle gang.

Kapsalon D. Burgwal
Boddenstraat. Geheel rechts, in het hoge pand met plat dak, zit kapper D. Burgwal, met zijn dames- en herenkapsalon aan de Boddenstraat 18.

Cafetaria
Boddenstraat. Links ervan zit een cafetaria.

Foto Freek Klompjan
Boddenstraat. Helemaal links aan de Boddenstraat 2, op de hoek van de Brugstraat, zit Foto Freek Klompjan.

Brandweerkazerne Brugstraat
Bouw
Brugstraat. Op de open plek in het midden, aan de overkant van de Brugstraat, moet de brandweerkazerne nog worden gebouwd aan de Brugstraat 6.

HobNob
2e Westerdokstraat. Rechts van de open plek, in het voormalige witte fabriekspand, met het platte dak, van Meubelindustrie Makkinga nv aan de 2e Westerdokstraat 15, is het jongerencentrum HobNob gevestigd. ze kregen als adressering de 2e Westerdokstraat 13. Makkinga was destijds vanaf de begin jaren zestig ook met een meubeltoonzaal gevestigd aan de 3e Westerdokstraat 18, nog net te zien rechts van het fabriekscomplex, in het hogere pand met de rode baksteen en witte dakomlijsting.

Joh. La Paine nv
2e Westerdokstraat. In het pand links van de voormalige meubelfabriek was Joh. La Paine nv, een groothandel in aardappelen, groenten en fruit gevestigd aan de Westerdokstraat 19, op de hoek van de Achtzaligheden. Beide panden zouden nog worden afgebroken.

Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Fabriekscomplex Indië
Haven Noordzijde. De fabriekspijp op de achtergrond staat op het fabriekscomplex Indië van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv aan de Haven Noordzijde.
Periode:1/12/1973
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, 2e Westerdokstraat 13
Almelo, 2e Westerdokstraat 15
Almelo, 2e Westerdokstraat 19
Almelo, Achtzaligheden
Almelo, Boddenstraat
Almelo, Brugstraat
Almelo, Het Baken
Almelo, Stadhuisplein 1
Identifier:NL-AmlHA_950_01_032
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.