image/svg+xml

Panorama Grote Kerk

Panorama Grote Kerk

Omschrijving:Kerkplein. Panorama. Grotestraat. Het zicht is op de voorgrond op de winkelierspanden aan de Grotestraat, met links in beeld de doopsgezinde kerk, het derde pand van links, met de prachtig versierde voor- en dakgevel.. Het tweede pand rechts van de kerk is juwelier Tegeler, die op de hoek zit van de Jan Willemsgang, die richting de Hagengracht loopt. In het midden onderin is nog net een glimp te zien van het pand van Stellema.

Koningin Wilhelminaschool
Hagengracht. Boven de Grotestraat loopt parallel de Hagengracht, met geheel rechts in beeld, met het rode dak, de Koningin Wilhelminaschool, met links ervan het gymnastieklokaal aan de Hagengracht, op de hoek van de Westerkerkengang. De Hagengracht komt links uit op het marktplein. Achter de school loopt het Schalderoi, ook parallel aan de Hagengracht.

Fijnslijpinrichting Tegeler
Hagengracht. In het linkergedeelte van het witte pand links van het gymnastieklokaal zit Fijnslijpinrichting Tegeler aan de Hagengracht 10, op de hoek van de Hagenstraat.

Buurtcafé
Hagengracht. Links van de slijperij staat het buurtcafé aan de Hagengracht 8, op de andere hoek van de Hagenstraat.

Hout- en hobbycentrum van de Vegte
Hagengracht. Daar tegenover, in het lage pand met de groene zijwand (midden onderin), zit hout- en hobbycentrum van de Vegte aan de Hagengracht 11, op de hoek van de Jan Muldersgang, die naar de Grotestraat loopt bij juwelier Tegeler.

H.W. ten Hove & co.
Bakenstraat. Het hoge pand met de schoorsteen links aan de voorkant, direct achter de fijnslijpinrichting, dat schuin wegloopt richting de Haven Noordzijde, is de opslaglocatie van H.W. ten Hove & Co aan de Bakenstraat, die eveneens een bedrijfspand had aan het Marktplein, ter hoogte van de huidige passage.

N.V. Van Heek-Scholco
Haven Zuidzijde. Het witte pand achter ten Hove, met rechts een fabriekspijp aan de Haven Zuidzijde, is van de N.V. van Heek-Scholco.

Brandweerkazerne Haven Zuidzijde
Haven Zuidzijde. Links van Van Heek-Scholco, met de bordeau-rode deuren is het pand van de brandweerkazerne Haven Zuidzijde.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Grotestraat
Almelo, Hagengracht 8
Almelo, Hagengracht 10
Almelo, Hagengracht 11
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Jan Muldersgang
Almelo, Kerkplein 15
Almelo, Marktplein
Almelo, Schalderoi
Almelo, Westerkerkengang
Identifier:NL-AmlHA_950_01_003
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.