image/svg+xml

Winkeliers Oranjestraat

Winkeliers Oranjestraat

Omschrijving:Boerenleenbank
Oranjestraat. Links op de voorgrond staat de Boerenleenbank aan de Oranjestraat 2, op de hoek van de Esgang, die uitkomt in de Hogebeldsweg. Achter ons, in het verlengde van de Oranjestraat, begint de Boddenstraat.

Fa. Joh. Bruggeman
Oranjestraat. Rechts naast de bank is de fa. Joh. Bruggeman, een loodgietersbedrijf gevestigd aan de Oranjestraat 4.

Jo Leloux
Oranjestraat. Vervolgens komt de rijwielzaak van Jo Leloux aan de Oranjestraat 6, op de hoek van een smalle steeg, die eveneens in de Hogebeldsweg uitkomt. De rijwielzaak werd opgericht in 1927.

Showroom Jo Leloux
Oranjestraat. In het pand ernaast is later nog een showroom gevestigd van Jo Leloux aan de Oranjestraat 8. Hier stonden bromfietsen uitgestald. Daarvoor was Coiffeur kapper K. Smits hier gevestigd omstreeks 1926-1943.

Muziek Meibergen
Oranjestraat. Naast de brommershowroom staat de winkel van Muziek Meibergen aan de Oranjestraat 12. Ook het pand er rechts naast aan de Oranjestraat 14 zou Meibergen in gebruik nemen. Oranjestraat 12-14.

Resink meubelen
Grotestraat. Rechts aan de Grotestraat 2, echter buiten beeld, op de hoek van de Oranjestraat staat het winkelpand Resink meubelen aan de Grotestraat 2, op de hoek van de Oranjestraat. Links van deze locatie aan de Oranjestraat heeft Resink extra nieuwbouw gerealiseerd voor zijn showrooms. Resink meubelen was toen tevens gevestigd aan de Grotestraat 8, in het voormalige pand van hotel de Leeuw, op de hoek van de Doelenstraat.

Fa. Niekus
Grotestraat. Voorheen was op deze Resink-locatie aan de Grotestraat 2 de fa. Niekus gevestigd van de familie H.J.F. Stockman-Niekus, een winkel in manufacturen en modeartikelen.
Trefwoord:Ansichtkaarten;
Periode:1/1/1958-1/1/1959
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat
Almelo, Boddenstraat 14
Almelo, Esgang
Almelo, Grotestraat 2
Almelo, Oranjestraat 12-14
Almelo, Oranjestraat 2
Almelo, Oranjestraat 4
Almelo, Oranjestraat 6
Almelo, Oranjestraat 12
Identifier:NL-AmlHA_800_02_008
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.