image/svg+xml

Woningen Rohofstraat

Woningen Rohofstraat

Omschrijving:Rohofstraat. Woningen aan de Rohofstraat, gezien vanaf de afslag naar de Veldkampsweg. Rechts op de hoek staat het gebouw van de Cogas aan de Rohofstraat 23.

Winkeliers Rohofstraat
H. Schonebeek
Rohofstraat. Links op de achtergrond, met de reclameborden aan de gevel, zat in de jaren vijftig, zestig en zeventig H. Schonebeek, Schilders- en Behangersbedrijf, Drogisterij aan de Rohofstraat 108, ter hoogte van de afslag naar de Spreeuwenstraat.

Koninginnedag - Wielrennen
Veldkampsweg. Eind jaren vijftig tot begin jaren zestig werd er jaarlijks tijdens Koninginnedag in deze buurt een wielrennerstoernooi gehouden. De Rohofstraat werd daarvoor vanaf de brug afgesloten, evenals een aantal andere straten. Door dit buurttoenooi waren de coureurs van de wegwedstrijden ook in de stad te bewonderen, vaak in wedstrijden die vanuit bepaalde wijken of buurten zoals deze werden georganiseerd.

De start en finish was altijd ter hoogte van de gasfabriek aan de Veldkampsweg, rechts achter ons. Vervolgens ging het linksaf in de Rohofstraat, dan aan het eind links in de Nieuwstraat en vervolgens de linker afslag naar de Knoopshöfte. De laatste bocht was naar de Veldkampsweg met de finish.
Fysieke bijzonderheid: Zwart Wit
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Rohofstraat 83
Almelo, Rohofstraat 108
Almelo, Veldkampsweg
Identifier:NL-AmlHA_700_24_017
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.