image/svg+xml

Panorama GEW-bedrijf

Panorama GEW-bedrijf

Omschrijving:Rohofstraat. Panorama. Het zicht is op de voorgrond op de Aastraat, gezien vanaf de kraan van het GEW-bedrijf, t.w. de oude gasfabriek aan de Rohofstraat, op de hoek van de Veldkampsweg. De Aastraat gaat rechts over in de Bellavistastraat. Vanaf de toenmalige spoorwegovergang ging de Bellavistastraat aan de overzijde van het spoor over in de Poulinkstraat. Onder de bosschage direct op de voorgrond loopt de Almelose Aa.

Vleeschwaren en Conservenfabriek Firma B.L. Buijvoets (BLB)
1e Wierdensedwarsstraat. De dwarsstraat recht in het midden is de 1e Wierdensedwarsstraat, met daaraan gevestigd de Vleeschwaren en Conservenfabriek Firma B.L Buijvoets ( BLB ), met het kantoor zo goed als op de hoek van de Wierdensestraat. Tevens staan er een aantal woningen rechts van de straat.

Drogisterij Bos
Alidastraat. De linker dwarsstraat is de Alidastraat, die aan het eind eveneens uitkomt in de Wierdensestraat. Aan het eind zit links op de hoek drogisterij Bos aan de Wierdensestraat 58, tevens de Alidastraat 1 en 3. De winkel zou na de aanleg van de verkeerstunnel in de Wierdensestraat naar de overkant van de Wierdensestraat verhuizen in de twee panden tussen Sporthuis Smit en Galanterie Timpers. Sporthuis Smit zit in het pand met de luifel, links van hotel Nationaal, het witte pand in het midden op de achtergrond aan de Wierdensestraat.

Kledingindustrie H. Smits en Co. nv
Parallelweg. Achter de rij winkeliers aan de overkant van de Wierdensestraat is het achterliggende fabriekscomplex van Kleding industrie H. Smits en Co. nv aan de Parallelweg nog te zien, met fabriekspijp. Hier zou Klokkenfabriek Warmink zich vestigen.

Verkeerstunnel Wierdensestraat
Wierdensestraat. Sanering. Geheel rechts in het midden ligt de verlegde Wierdensestraat richting de nieuwe verkeerstunnel in aanbouw. Dit zou vanaf de 2e Wierdensedwarsstraat links buiten beeld (Thans 2021 de Kreek) ten koste gaan van een groot deel van de bewoners en winkeliers aan deze kant van de Wierdensestraat.
Periode:1/1/1963-1/1/1964
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, 1e Wierdensedwarsstraat
Almelo, Aastraat
Almelo, Alidastraat 1
Almelo, Alidastraat 3
Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Parallelweg
Almelo, Poulinkstraat
Almelo, Rohofstraat
Almelo, Wierdensestraat 58
Identifier:NL-AmlHA_700_23_138
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.