image/svg+xml

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Omschrijving:Winkeliers Boddenstraat
Stadhuisplein. Panorama. Sanering. Het zicht is vanaf het nieuwe stadhuis op het eind van de Boddenstraat. Daar op de voorgrond aan de zuidkant van de straat, met de tijdelijke parkeerplaatsen, bevindt zich een deel van het inmiddels gesaneerde binnenstadsterrein, dat tevens grensde aan het daarvoor al gesaneerde fabrieksterrein van Palthe aan de Boddenstraat en Bakenstraat. Links, aan de noordkant van de straat staan de winkeliers, die niet onder de sanering vielen.

Slagerij Anton Krake
Boddenstraat. Links, in het dubbelpand met puntdak en de twee vel paarse luifels, is in het rechter gedeelte aan de Boddenstraat 64 slagerij Anton Krake gevestigd.

Snelbuffet De Bodden
Direct links van het dubbelpand, echter hier net buiten beeld, stond het pand van Snelbuffet De Bodden aan de Boddenstraat 58, op de hoek van de Beatrixtraat, dat inmiddels is afgebroken. Op deze plaats zou later nieuwbouw plaatsvinden en zou zich hier Slagerij Anton Krake vestigen.

Sint Catharinaklooster
Afbraak
Boddenstraat. Sanering. Op de huidige tijdelijke parkeerplaats stond het langwerpige Sint Catharinaklooster (nonnenklooster), met de Sint Catharinaschool aan de Boddenstraat 51 (vanaf 1922). Het pand stond schuin tegenover de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78, aan de overkant van de straat.

Rohof schoenen en Hotel La Bagatelle
Boddenstraat. Rechts van de tijdelijke parkeerplaats, bij de gele omheining en de betonvrachtauto staan de achterzijdes van de panden van respectievelijk Rohof Schoenen B.V. aan de Grotestraat 7, met links daarnaast het inmiddels voormalige hotel La Bagatelle aan de Grotestraat 5, evenals de Grotestraat 3, met het rode puntdak. Waarschijnlijk heeft Rohof al werkzaamheden in gang gezet om het overgenomen pand van La Bagatelle te integreren tot een geheel.

Palthe fabrieksterrein
Boddenstraat. Onder en achter ons bevond zich het voormalige inmiddels gesaneerde fabrieksterrein van Palthe, waar inmiddels het nieuwe stadhuis op staat.

Schalderoi
Willemsgang. Ook het terrein rechtsonder in beeld, waar nog een stukje van het Schalderoi te zien is met de afslag naar links naar de inmiddels grotendeels verdwenen Willemsgang richting Boddenstraat, zou nog gesaneerd worden.

Hotel-restaurant D. Verboom
Boddenstraat. Rechts van de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78 staat, enigszins verscholen, het pand van het voormalige hotel-restaurant D. Verboom aan de Boddenstraat 80, op de hoek van de Esgang.

Pastorie Sint Jorisparochie
Boddenstraat. Links van de basiliek staat de Pastorie Sint Jorisparochie aan de Boddenstraat 76, op de hoek van de Julianastraat.

Hulshof schoenen
Boddenstraat. Links op de hoek van de Julianastraat aan de Boddenstraat 70 is Hulshof schoenen gevestigd. Vanaf 2009 zit hier De Uitvaart Gedenk Galerie. Vanaf 2014 is hier de firma Design en Drukwerk gevestigd.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Beatrixstraat
Almelo, Boddenstraat 51
Almelo, Boddenstraat 58
Almelo, Boddenstraat 64
Almelo, Boddenstraat 70
Almelo, Boddenstraat 76
Almelo, Boddenstraat 78
Almelo, Boddenstraat 80
Almelo, Esgang
Almelo, Grotestraat 5-7
Almelo, Grotestraat 3
Almelo, Grotestraat 5
Almelo, Grotestraat 7
Almelo, Het Baken
Almelo, Julianastraat
Almelo, Stadhuisplein 1
Identifier:NL-AmlHA_700_23_084
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.