image/svg+xml

Panorama Station Almelo

Panorama Station Almelo

Omschrijving:Stationsemplacement
Stationsplein. Panorama. Station Almelo. Busstation. Foto van het Stationsplein en het stationsemplacement, genomen vanaf het torentje van het voormalige stationsgebouw. Achter ons, buiten beeld, bevindt zich de loopbrug voor de passagiers over het spoor naar het perron.

Busstation Stationsplein
Stationsplein. Links van het spoor bevindt zich het busstation, met aan het eind een patatkraam in het witte gebouwtje.

Hotel Grimme
Stationsplein. Links van de geparkeerde bus met het rode dak aan de overkant van het Stationsplein bevindt zich achter het hek een groenstrook, waar het in de oorlog verwoeste hotel-café-restaurant Grimme heeft gestaan, dat gekenmerkt werd door een glazen koepel op het dak. Voorheen was dit Hotel J.H. Dolfin (ongeveer 1915) aan het Stationsplein 10.

Spoorwegovergang Wierdensestraat
Seinwachtershuisje
Wierdensestraat. Net voor de vertrekkende trein is het zicht op de voormalige spoorwegovergang in de Wierdensestraat. Ook daar staat rechts van het spoor een patatkraam, net achter de wachtende vrachtauto, op de hoek van de Bellavistastraat. Links van de overweg staat het seinwachtershuisje.

Spoorwegovergang Poulinkstraat
Poulinkstraat. De voornoemde Bellavistastraat kwam destijds uit in het begin van de Poulinkstraat en de Aastraat. De Poulinkstraat liep over het spoor naar de Adastraat. Deze overgang is nog net op de foto te zien, voorbij de bocht naar rechts, na de overgang aan de Wierdensestraat.

Spoorwegovergang Tuinstraat-Veldkampsweg
Tuinstraat. Na de spoorwegovergang in de Poulinkstraat kwam direct daarna nog een kleine onbewaakte spoorwegovergang, die de Tuinstraat en de Veldkampsweg met elkaar verbond. Almelo kende in de jaren vijftig en zestig in totaal zeven spoorwegovergangen, met de nog niet genoemde overgangen aan de Rietstraat, Violierstraat, Zuiderstraat en Aalderinkssingel.

Klokkenfabriek Warmink
Parallelweg. De fabriek rechts op de voorgrond aan de Parallelweg is de klokkenfabriek Warmink (WUBA), of nog de Kleding industrie H. Smits en Co. nv, die er voor Warmink in zat. De oude locatie van Warmink bevond zich aan de Rohofstraat 93, achter een aantal huizen aan de Rohofstraat, met een extra ingang aan de Aastraat.

Almelosche Radio Centrale
Wierdensestraat. In de villa er links naast aan de Wierdensestraat 61, heeft de N.V. Almelosche Radio Centrale gezeten.

Vleeschwaren en Conservenfabriek Firma B.L. Buijvoets (BLB)
1e Wierdensedwarsstraat. Het fabriekscomplex achter de villa aan de overkant van de Wierdensestraat aan de 1e Wierdensedwarsstraat was van de Vleeschwaren en Conservenfabriek Firma B.L. Buijvoets. (BLB)
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Parallelweg
Almelo, Stationsemplacement
Almelo, Stationsplein
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_700_23_004
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.