image/svg+xml

Winkeliers Oude Markt

Winkeliers Oude Markt

Omschrijving:Oude Markt. De kruising van de Oude Markt met de Grotestraat. Voorbij de kruising linksboven gaat de Oude Markt over in de Hofstraat. Op het moment van de foto was er nog volledig gemotoriseerd verkeer mogelijk van en naar zowel de Grotestraat Noord, als de Grotestraat Zuid.

Groenwoudt's Kijk Grijp supermarkt
Oude Markt. Ter hoogte van de kruising, op de hoek van de Grotestraat zit Groenwoudt's Kijk Grijp supermarkt aan de Oude Markt 3. In de beginfase van de Kijk Grijp was de gehele begane grond supermarkt. Later zou daar verandering in komen, toen de Kijk Grijp ging inkrimpen. Er kwamen kleinere winkels bij. Later, ongeveer eind jaren zeventig gingen ze zelfs failliet.

Vroom en Dreesmann (V&D)
Oude Markt. Rechts ernaast is Vroom en Dreesmann (V&D) gevestigd aan de Oude Markt 1.

Dagblad van het Oosten
Grotestraat. Links aan de overkant van de Kijk Grijp, op de hoek van de Grotestraat en Hofstraat is nog het pand, met het torentje en de vermelding van de oplage, te zien van het Dagblad van het Oosten aan de Grotestraat 94.

Wagons-Lits Reizen
Hofstraat. Reisbureau. In het dubbelpand daar links van zit in het rechter gedeelte Wagons-Lits Reizen.

Makelaarskantoor Dorrestijn-Zijlstra
Hofstraat. Links van het reisbureau zit makelaarskantoor Dorrestijn-Zijlstra. Later werd dit Snelder-Zijlstra Makelaardij bv.

Robbenhaarshuis
Burgemeestershuis
Hofstraat. Links van de makelaar staat het 250 jaar oude voormalige burgemeestershuis van mr. Jacobus van Riemsdijk aan de Hofstraat 3, beter bekend als het Robbenhaarshuis, thans 2021 Koornmarkt 19. Het gaat om het huis met de dakkapel en de twee schoorstenen.

Winkeliers Koornmarkt
Veel later, na de totstandkoming van het nieuwe winkelcentrum de Galerij, zou dit gedeelte van de Hofstraat, vanaf het winkelcentrum tot het Schouwburgplein, omgedoopt worden in Koornmarkt.

Textiel- en lederfabriek G.J. Gast Jr.
Fortstraat. Links op de achtergrond is in de verte de schoorsteenpijp van textiel- en lederfabriek G.J. Gast Jr. (leerlooierij) aan de Fortstraat (t.h.v. de Hofstraat) zichtbaar.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 94
Almelo, Hofstraat 3
Almelo, Oude Markt
Identifier:NL-AmlHA_700_22_226
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.