image/svg+xml

Melkhandel van Navers

Melkhandel van Navers

Omschrijving:Schalderoi. Het zicht is op woningen en winkels aan het Schalderoi, gezien vanaf het begin van de steeg, ter hoogte van de Grotestraat rechts achter ons, richting de Willemsgang, aan het eind van het laatste pand rechts. De Willemsgang liep richting de Boddenstraat. In het hoekpand aan het Schalderoi 13, aan het eind, zat het winkeltje van Borrink, begonnen als kruidenier en daarna o.a. handelde in tabaksartikelen.

Woonhuis Schalderoi 9
Schalderoi. In het huisje rechts ernaast, op nummer 9, groeide Leidy Wohlgemuth-Rooze op, schrijfster van de inmiddels vierdelige boekjesserie “Schalderoi, hart van Almelo”.

Melkhandel van Navers
Schalderoi. In het witte pand aan het Schalderoi 5, rechts op de voorgrond, zat de melkhandel van Navers.

Na de bocht naar links bij de Willemsgang
Schalderoi. Vanaf het pand van Borrink ging het verder in een bocht naar links richting de afslag links naar de Westerkerkengang en rechts naar de Gasthuissteeg. Vanaf deze kruising ging het verder langs de achterkant van de Koningin Wilhelminaschool en kwam je vervolgens uit bij een driesprong, t.w. links naar de Hagenstraat, of rechtdoor in de Bakenstraat naar het Marktplein, of rechtsaf in de Bakenstraat richting de Brugstraat. Bij die driesprong stond het opslagpand van H.W. ten Hove & Co aan de Bakenstraat, met café de Klomp (Centrum Bar Rudie) van uitbater R.E.J. Rudie Quentemeijer ertegenover aan het Schalderoi, op de hoek van de Bakenstraat.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Grotestraat
Almelo, Schalderoi 5
Almelo, Schalderoi 9
Almelo, Schalderoi 11
Almelo, Westerkerkengang
Almelo, Willemsgang
Identifier:NL-AmlHA_700_22_172
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.