image/svg+xml

Panorama stadhuis Grotestraat

Panorama stadhuis Grotestraat

Omschrijving:Winkeliers Hofstraat
Grotestraat. Panorama. Het zicht is vanaf het torentje van het voormalige stadhuis (raadhuis) aan de Grotestraat 80, op de hoek van de Molenstreng. Op de voorgrond zijn de winkels en woonhuizen te zien aan de Hofstraat, die van rechts naar links in een flauwe bocht wegloopt.

Robbenhaarshuis
Voormalige burgemeestershuis
Hofstraat. Geheel rechts in het midden staat het 250 jaar oude burgemeestershuis van mr. Jacobus van Riemsdijk aan de Hofstraat 3, beter bekend als het Robbenhaarshuis, tegenwoordig de Koornmarkt 19. Het gaat om het huis met de twee schoorstenen en de witte dakkapel. Er schuin tegenover had hij in die oude tijd zijn paardenstal.

Kien mode
Hofstraat. In het hoge groenkleurige pand op de voorgrond, aan deze kant van de Hofstraat, heeft tot ongeveer de herbenoeming van de straat in Koornmarkt, het filiaal van de kledingwinkel van Kien aan de Hofstraat 6 gezeten. VENDEX had in die tijd zo'n veertig van deze zogenaamde budgetmodewinkels in het land.

Woonhuis Hofstraat, hoek het Kolkje
Hofstraat. Het woonhuis links van de modewinkel was jaren lang voor veel Almeloer's een herkenbaar in het oogspringende woning op de hoek van het Kolkje, als je de afslag nam richting het Hof van Gulick , of naar het Kerkplein. Thans 2021 zit op deze locatie Hilarius Broekhuis Boekhandel aan de Koornmarkt 24, nog steeds op de hoek van het Kolkje.

Winkeliers Koornmarkt
Na de totstandkoming van het nieuwe winkelcentrum de Galerij zou dit gedeelte van de Hofstraat, vanaf het winkelcentrum tot het Schouwburgplein, omgedoopt worden in Koornmarkt.

Drukkerij Hilarius
Fortstraat. In het midden op de achtergrond staat het pand van drukkerij Hilarius aan Fortstraat 6.

Schouwburg Cultureel Centrum De Hagen
Hofstraat. Aan hetzelfde plein als Hilarius zit rechts schouwburg Cultureel Centrum De Hagen aan de Hofstraat.

Textiel- en lederfabriek G.J. Gast Jr.
Fortstraat. De schoorsteenpijp achter de drukkerij van Hilarius is van textiel- en lederfabriek G.J. Gast Jr. (leerlooierij) aan de Fortstraat (t.h.v. de Hofstraat).

Stadskerk de Bleek
Hofstraat. Het pand met het rode puntdak achter de schoorsteen is de stadskerk De Bleek aan de Hofstraat 1 (Bleekkerk).
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Fortstraat 6
Almelo, Grotestraat 80
Almelo, Het Kolkje
Almelo, Hofstraat 1
Almelo, Hofstraat 3
Almelo, Hofstraat 6
Identifier:NL-AmlHA_700_22_170
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.