image/svg+xml

Winkeliers Holtjesstraat

Winkeliers Holtjesstraat

Omschrijving:Jalink's Koopcentrum
Holtjesstraat. Jalink's Koopcentrum aan de Holtjesstraat 3, op de hoek van de Tuinstraat. Jalink was gespecialiseerd in de verkoop van lampen, maar verkocht tevens vele andersoortige artikelen.

Koopjeshal
Tuinstraat. Voorheen zat Jalink onder de naam de Koopjeshal aan de Tuinstraat 3, links naast Kunsthandel-Lijstenmakerij J. Wierbos aan de Tuinstraat 1.

Café City Bar
Holtjesstraat. Op de hoek, waar nu Jalink staat, stond in het verleden café de City Bar. Deze is destijds afgebrand en heeft Jalink er vervolgens een nieuw pand laten bouwen. Helaas is in 2003 ook dit pand afgebrand en ligt het perceel tot aan vandaag (2019) braak. Jalink zelf is inmiddels verhuisd naar de Sniederhof 50.

Bendien-Smits
Holtjesstraat. Links is nog de loopbrug over de Holtjesstraat te zien van het fabriekscomplex van Bendien-Smits, waar men inmiddels begonnen is met de sloop van de beide fabriekscomplexen, links en rechts van de straat.

Cafetaria Diny
Holtjesstraat, Links van de lampenwinkel, twee panden verder, net voor de loopbrug, bevindt zich Cafetaria Diny (fam. Kruger) aan de Holtjesstraat 7, met de 7-UP-reclame en de drie Okay-ijs-vlaggen.

Café In de Vier Vaten
Holtjesstraat. Voorbij de loopbrug bevindt zich rechts café In De Vier Vaten aan de Holtjesstraat.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Holtjesstraat 3
Almelo, Holtjesstraat 7
Almelo, Tuinstraat 1
Almelo, Tuinstraat 3
Identifier:NL-AmlHA_700_22_127
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.