image/svg+xml

Verbreding Egbert Gorterstraat

Verbreding Egbert Gorterstraat

Omschrijving:Egbert Gorterstraat. Sanering. Het zicht is vanaf het Stationsplein op de rechterzijde van de Egbert Gorterstraat, waar aan deze kant inmiddels een volledige sanering heeft plaatsgevonden van bedrijven en winkeliers. De straat zou binnenkort twee keer zo breed worden, ten behoeve van een betere doorstroming van het verkeer van en naar het centrum.

Stoomspinnerij Twenthe
Smitstraat. Het pand rechts op de voorgrond is van de voormalige Stoomspinnerij Twenthe, aan de andere kant grenzend aan de Smitstraat, waar aan de overkant van de straat tevens de N.V. Van Heek-Scholco aan grensde. Aan het eind aan de Haven Zuidzijde, op de hoek van de Egbert Gorterstraat zouden respectievelijk Carpet-Land en de Praxis zich in dit pand vestigen.

Bandencentrum
Haven Noordzijde. Aan het eind, achter de rode bedrijfsauto van het Bandencentrum, is ook het pand van het Bandencentrum zichtbaar aan de Haven Noordzijde. Voorheen zat dit bedrijf aan het Marktplein, ter hoogte van de ingang van de Passage, waar later o.a. de jeansshop Top Shop nog in zat.

Scheepvaarthuis
Vermeulen
Haven Noordzijde. Op de achtergrond, rechts van het torentje, staat de winkel van de heer Vermeulen aan de Haven Noordzijde, op de hoek van de Brugstraat, t.w. het Scheepvaarthuis.

Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Egbert Gorterstraat. Links aan de overkant, met het torentje, staan de fabriekscomplexen Holland en Java van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv aan de Egbert Gorterstraat, op de hoek van de Haven Zuidzijde. Ook het kantoor ter hoogte van het station is daar gevestigd.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Brugstraat
Almelo, Egbert Gorterstraat
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Haven Zuidzijde
Identifier:NL-AmlHA_700_21_145
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.