image/svg+xml

Verkeerstunnel Wierdensestraat

Verkeerstunnel Wierdensestraat

Omschrijving:Bouw
Op- en afrit oost
Wierdensestraat. Bouw van de verkeerstunnel in de Wierdensestraat onder het spoor, ter vervanging van de spoorwegovergang in de Wierdensestraat.

Woningen Wierdensestraat
Wierdensestraat. Villa. Dit had direct tot gevolg dat twee voormalige villa's aan respectievelijk de Wierdensestraat 28 en de Wierdensestraat 30 afgebroken moesten worden.

Stadsvilla De Klooster-esch
Politiebureau Wierdensestraat
Wierdensestraat. Villa. Rechts op de voorgrond staat het politiebureau aan de Wierdensestraat 32, het voormalige herenhuis de Klooster-Esch, dat nog net op de hoek kon blijven staan.

Stadsvilla Hogar Valencia
Fam. Jansen
Afbraak
Wierdensestraat. Villa. Sanering. Dat gold helaas niet voor de stadsvilla Hogar Valencia aan de Wierdensestraat 30, die voorheen direct op de voorgrond naast het politiebureau stond, dat in 1965 in verband met de aanleg van de verkeerstunnel direct achter dit huis, moest worden afgebroken. De villa uit 1904 is destijds, toen zestig jaar geleden, gebouwd in opdracht van de heer W. Jansen (van Jansen en Tilanus) en was nog een van de Vriezenveense Ruslui. Aan de architectuur van het huis kon je dat nog zien. De villa stond vanaf de Wierdensestraat gezien exact tussen het voormalige belastingkantoor aan de Wierdensestraat 28, op de hoek van de Westerstraat en het politiebureau aan de Wierdensestraat 32 in.

Stadsvilla
Belastingkantoor Wierdensestraat
Afbraak
Wierdensestraat. Villa. Sanering. Ook het belastingkantoor, eveneens voorheen een prachtige villa aan de Wierdensestraat 28, op de hoek van de Westerstraat, moest uiteindelijk wijken voor de uitgang van de verkeerstunnel aan deze kant.

Woningen Bellavistastraat
Bellavistastraat. Op de achtergrond, aan de andere kant van het spoor, zijn links vanaf de hoek van de Aastraat richting Wierdensestraat en in het verlengde van het spoor, de huizen aan de Bellavistastraat te zien. Deze zouden alle nog worden afgebroken.

Afslag Westerstraat
Westerstraat. Linksachter ons zou de afslag naar de Westerstraat komen, waarvoor het voormalige belastingkantoor, zoals voornoemd, werd opgeofferd.
Periode:1/4/1965-1/5/1965
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Westerstraat
Almelo, Wierdensestraat 28
Almelo, Wierdensestraat 30
Almelo, Wierdensestraat 32
Identifier:NL-AmlHA_700_21_140
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.