image/svg+xml

Joodse school

Joodse school

Omschrijving:Schalderoi. Het gedeelte van het Schalderoi vanaf de bocht bij de Willemsgang, direct achter ons, ter hoogte van het winkeltje van Borrink aan het Schalderoi 13 daar op de hoek.

Joodse school
Schalderoi. Geheel op de achtergrond, achter het in het Schalderoi fietsende kind, ter hoogte van de Westerkerkengang, is aan het eind aan de rechterzijde nog net de Joodse school, met vergaderlokaal en badhuis aan het Schalderoi 33 te zien, het hoge pand met het platte dak. In de muur daar, onderaan in het midden, zat een ingemetselde grijze eerste steen van 24 maart 1926, gelegd door fabrikant B.J. Hedeman.

Wilhelminaschool
Hagengracht. Daar tegenover stond de Koningin Wilhelminaschool aan de Hagengracht, op de hoek van de Westerkerkengang, aan de achterkant grenzend aan het Schalderoi.

Winkel Wijdenes
Schalderoi. In het linker pand links op de achtergrond, met de twee dakkapelletjes, was het winkeltje van Wijdenes gevestigd, in het linker gedeelte.

Sint Anthony Gasthuis
Schalderoi. Tegenover het voornoemde dubbelpand stond voorheen het Sint Anthony Gasthuis aan het Schalderoi 31, oftewel "het oude mannnenhuis".
Periode:1/1/1969-1/1/1970
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Schalderoi 13
Almelo, Schalderoi 31
Almelo, Westerkerkengang
Almelo, Willemsgang
Identifier:NL-AmlHA_700_21_063
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.