image/svg+xml

Panorama belastingkantoor

Panorama belastingkantoor

Omschrijving:Spoorlijn Almelo-Hengelo
Burgemeester Raveslootsingel. Panorama. Het zicht is vanaf het dak van het belastingkantoor aan de Burgemeester Raveslootsingel, op de hoek van de Poulinkstraat op de spoorlijn richting station Almelo De Riet. De Burgemeester Raveslootsingel was vanaf het belastingkantoor op het moment van de foto nog niet links en parallel aan het spoor doorgetrokken naar de Zuiderstraat en vervolgens de Violierstraat.

Spoorwegovergang Tuinstraat-Veldkampsweg
Op het moment van de foto waren alle zeven spoorwegovergangen in Almelo nog actief, t.w. de Rietstraat, Violierstraat, Zuiderstraat, Tuinstraat, Poulinkstraat, Wierdensestraat en Aalderinkssingel, waarschijnlijk met uitzondering van de Wierdensestraat, die in 1963 een verkeerstunnel kreeg. De overgang direct op de voorgrond bij de Tuinstraat richting Veldkampsweg was onbewaakt.

Spoorwegovergang Nieuwstraat-Zuiderstraat
Iets verderop is de volgende spoorwegovergang Nieuwstraat-Zuiderstraat te zien.

Spoorwegovergang Poulinkstraat
Poulinkstraat. Direct achter ons, buiten beeld, was eveneens een kleine spoorwegovergang in de Poulinkstraat, richting Aastraat.

Dansschool Veenstra
Tuinstraat. De straat op de voorgrond, die vanaf de Poulinkstraat, linksonder buiten beeld, in een bocht van negentig graden in de Tuinstraat uitkomt, is de 1e Sligtestraat. Daar op de hoek van de Tuinstraat 75 aan de rechterkant zit dansschool Veenstra in het grijze pand met plat dak.

Garage Eshuis, taxi-, autoverhuurbedrijf en rijschool
1e Sligtestraat. In de 1e sligtestraat, in de bocht van negentig graden, is het pand van garage Eshuis, taxi-, autoverhuurbedrijf en rijschool aan de 1e Sligtestraat 39 nog te zien, met het witte uithangbord aan de muur. In die jaren een begrip in Almelo.

Sint Egbertuskerk
Bornerbroeksestraat. Links van het spoor op de achtergrond is de Sint Egbertuskerk te zien aan de Bornerbroeksestraat 160, op de hoek van de Arendsboerweg. Sinds 2012 doet het gebouw dienst als Voedselbank.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, 1e Sligtestraat 39
Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Poulinkstraat
Almelo, Tuinstraat 75
Almelo, Veldkampsweg
Identifier:NL-AmlHA_700_21_032
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.