image/svg+xml

Panorama Station Almelo

Panorama Station Almelo

Omschrijving:Stationsplein. Panorama. Het zicht is vanaf de toren van station Almelo aan het Stationsplein op het stationsemplacement, in de richting van de Haven Noordzijde en de Sluiskade Noordzijde.

Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Fabriekscomplex Java
Egbert Gorterstraat. Rechts op de voorgrond staat het fabriekscomplex Java van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv (KNTC) aan de Egbert Gorterstraat 3, op de hoek van de Haven Zuidzijde. Rechts buiten beeld, meer naar de Egbert Gorterstraat toe, stond het fabriekscomplex Holland. Aan de buitenkant leek het één complex. Vóór deze tijd stond aan de overkant van de Egbert Gorterstraat, t.w. de toenmalige Spoorstraat, op de hoek van de Haven Zuidzijde, het fabriekscomplex Tubantia.

ABTB
Haven Zuidzijde. Het witte gebouw er links naast en grenzend aan het stationsemplacement is het gebouw en silo's van de ABTB aan de Haven Zuidzijde.

Textielfabriek Almelo
Haven Noordzijde. Rechtsachter het gebouw van de ABTB staat de voormalige textielfabriek de Grenzen, later textielfabriek Almelo geheten, aan de Haven Noordzijde 77, op de hoek van de Grenzen. Eigenaar van dit complex was de familie Hagedoorn. Op de schoorsteen prijkt de tekst TEXAL, waarmee het bedrijf naar buiten trad onder de naam Almelose Textiel Service via postbus 29.

Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Fabriekscomplex Indië
Haven Noordzijde. Linksachter het gebouw van de ABTB staat het fabriekscomplex Indië van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv aan de Haven Noordzijde.

Brug Haven Noordzijde
Haven Noordzijde. Voor de fabriek is de inham in het Overijssels kanaal te zien, waar rechts het kanaal Almelo-Nordhorn begint, met direct een ophaalbrug in de Haven Noordzijde over dit kanaal, waar tevens rechts aan de overkant de Sluiskade Noordzijde begint.
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Maar v.d. Fotograaf
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Grenzen
Almelo, Egbert Gorterstraat
Almelo, Haven Noordzijde 77
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Sluiskade Noordzijde
Almelo, Spoorstraat
Almelo, Stationsemplacement
Almelo, Stationsplein
Identifier:NL-AmlHA_700_21_029
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.