image/svg+xml

Winkeliers Wierdensestraat

Winkeliers Wierdensestraat

Omschrijving:Spoorwegovergang Wierdensestraat
Wierdensestraat. Het zicht is op de Wierdensestraat, direct vanaf de spoorwegovergang gefotografeerd, richting Wierden.

Friettent Mans Muthing
Wierdensestraat. Direct links op de voorgrond bij de overgang, op de hoek van de Bellavistastraat, echter op de foto niet zichtbaar, stond in de jaren ’50 naast de slagboom een friettent van cafetaria (Mans) Muthing. Later vestigde hij zich verderop in de wierdensestraat, ergens aan de rechterzijde tussen café De Eerste en Laatste Aanleg en slagerij Bökkerink. De afslag naar links was de Bellavistastraat, die toen nog uitkwam in de Poulinkstraat en de Aastraat.

Dansschool Bake
Wierdensestraat. In het pand links op de voorgrond met dubbele uitbouw, op de hoek van de 1e Wierdensedwarsstraat, zat Dansschool Bake.

Sigarenwinkel F. Schipper
Wierdensestraat. Aan de overkant van deze dwarsstraat, in het pand met het gele reclamebord boven de zijdeur, was sigarenwinkel F. Schipper gevestigd, een oud-Heracles-speler.

Vleeschwaren en Conservenfabriek Firma B.L. Buijvoets (BLB)
1e Wierdensedwarsstraat. Het zijstraatje was tevens de ingang naar de achtergelegen Vleeschwaren en Conservenfabriek Firma B.L. Buijvoets (BLB).

Drogisterij Bos
Wierdensestraat. In het hogere pand daarachter aan de Wierdensestraat, op de hoek van de Alidastraat, zat Drogisterij Bos, die later naar de overkant van de straat verhuisde.

Hotel Nationaal en kapper Kootstra
Wierdensestraat. Dan aan de rechterzijde van de straat, in het witte pand aan de Wierdensestraat 69, achter de hoge boom, zaten respectievelijk kapper Kootstra en Hotel Nationaal.

Kleding industrie H. Smits en Co. nv
Parallelweg. Het achterliggende fabriekscomplex rechts daarnaast met fabriekspijp, was van Kleding industrie H. Smits en Co. nv. aan de Parallelweg. Er was ook nog een personeelsingang via de Dijkstraat, ter hoogte van de Appelstraat.

Klokkenfabriek Warmink
Parallelweg. In een later stadium heeft Klokkenfabriek Warmink (WUBA) het fabriekscomplex van Smits nog in gebruik genomen, nadat de oorspronkelijke vestiging aan de Rohofstraat 93 te klein was geworden.

Almelosche Radio Centrale
Wierdensestraat. Aan de Wierdensestraat 61, op de hoek van de Parallelweg, stond rechts achter de tuinafscheiding, in het verlengde van de fabriek, een villa. In dit pand heeft na de oorlog nog de Almelosche Radio Centrale gezeten.
Auteur:Maar v.d.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, 1e Wierdensedwarsstraat
Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Parallelweg
Almelo, Wierdensestraat 61
Almelo, Wierdensestraat 69
Identifier:NL-AmlHA_700_20_250
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.