image/svg+xml

Garage Gebr. Kempers

Garage Gebr. Kempers

Omschrijving:Citroën dealer
Haven Noordzijde. Geheel links staat garage Gebr. Kempers aan de Haven Noordzijde 19, op de hoek van het nieuw gecreëerde het Baken, links van het pand. Kempers verkocht het merk Citroen. Ze zijn tevens officieel agent van Mercedes Benz geweest.

AMRO Bank
De Werf. Het pand zou worden afgebroken ten behoeve van nieuwbouw op deze plek op de voorgrond aan de Werf , o.a. de AMRO Bank aan de Werf 2 zou er komen.

F.J. Schiphorst automobielen
Haven Noordzijde. Tot medio 1966 was garage F.J. Schiphorst automobielen in dit pand gevestigd. In dat jaar verhuisde Schiphorst naar de locatie Sluiskade Zuidzijde 37 en specialiseerde zich toen in het merk Daf. Het pand is aan de voorkant wit geschilderd, toen zij zich hier vestigden.

Fa. H.J. van Haarst Jr., Expeditie
Geheel links van Kempers, echter buiten beeld, heeft in een gelijksoortig pand qua aanzien, aan de Haven Noordzijde 21 de fa. H.J. van Haarst Jr., Expeditie Almelo-Zwolle v.v. gezeten. Later kreeg dit pand nummer 19 als adressering, nadat rechts van het pand van van Haarst alles werd afgebroken, inclusief garage Gebr. Kempers. Op het huisnummer 19 zit thans 2020 restaurant Dock19, dus niet in het voormalige garagepand.

Koningin Wilhelminaschool
Hagengracht. Links achter de kraan is het rode dak van de Koninging Wilhelminaschool aan de Hagengracht nog te zien, aan deze kant grenzend aan het Schalderoi, vanaf de Bakenstraat. Rechts van de kraan zijn de panden aan het begin van de Bakenstraat nog te zien.
Auteur:Maar v.d.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, De Werf
Almelo, Haven Noordzijde 19
Almelo, Haven Noordzijde 21
Almelo, Het Baken
Almelo, Marktplein
Identifier:NL-AmlHA_700_20_156
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.