image/svg+xml

Panorama appartementencomplexen Aalderinkshof

Panorama appartementencomplexen Aalderinkshof

Omschrijving:ROC van Twente
Aalderinkshof. Panorama. Kerkelanden. Collage van 3. Het zicht is vanaf een van de drie luxe appartementencomplexen aan de Aalderinkshof, ter hoogte van de Aalderinkssingel op het ROC van Twente aan de Thorbeckelaan 184, enigszins verscholen achter de bomenpartij in het midden.

Christelijke basisschool de Rank
Thorbeckelaan. Kerkelanden. Links aan de Thorbeckelaan 186, op de hoek van de Aalderinkssingel staat de voormalige christelijke basisschool de Rank voor speciaal onderwijs. De leerlingen zijn inmiddels verhuisd naar een nieuwe locatie.

Christelijke basisschool De Welle
Winkelsteeg. De christelijke basisschool De Welle voor speciaal onderwijs aan de Winkelsteeg 6 is omstreeks 2020, na een verbouwing de nieuwe locatie voor circa 240 leerlingen voor drie gefuseerde schoolorganisaties en locaties, waaronder De Rank. Sinds 2018 zijn de twee andere partners De Tourmalijn (Bosrand) en de Oosteres (aan de Winkelsteeg) Na de fusie is de naam Oosteres gewijzigd in De Welle en tevens de vervangende naam voor de oude locaties.

Woningen Aalderinkssingel
Aalderinkssingel. De drie identiek ogende woningen op de voorgrond aan de Aalderinkssingel zijn eind jaren vijftig gebouwd door de heren Alink en Wilhelm van de meubelfabriek aan de Dollegoorweg 10 (later B.V. Meubelfabrieken A.W.A).

Javatoren
Stationsstraat. Op de achtergrond staat de Javatoren aan de Stationsstraat 11.

Rechtbank Overijssel, locatie Almelo
Egbert Gorterstraat. Rechts naast de Javatoren staat de rechtbank Overijssel, locatie Almelo aan de Egbert Gorterstraat 5, op de hoek van de Haven Zuidzijde.
Periode:1/1/2020-1/1/2021
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Bert Boers
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Aalderinkshof
Almelo, Thorbeckelaan 184
Almelo, Thorbeckelaan 184
Almelo, Thorbeckelaan 186
Identifier:NL-AmlHA_700_19_007
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.