image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Noord

Winkeliers Grotestraat Noord

Omschrijving:Klumpers mode
Grotestraat Noord. Ter hoogte van het Schalderoi en de Doelenstraat achter ons staat links op de voorgrond de winkel, waar in de jaren zestig Klumpers mode heeft gezeten aan de Grotestraat 9. De verticale, inmiddels ontmantelde neonverlichting in het midden van de bovengevel was van Klumpers, t.w. een wit verlichte achtergrondverlichting, met verticaal geplaatste lichtblauwe letters. Omstreeks 1980 heeft hier nog Berntsen, antiek gezeten. Ook de Kikado en Veenvliet Meubelen hebben hier gezeten.

Lunchroom De Broodbode
Grotestraat. Per april 2019 zit hier lunchroom De Broodbode, met vijftig zitplaatsen, ambachtelijk gebakken brood en zelfs een bezorservice is er geregeld. De franchisezaak is van Manon Daalmeyer.

Rohof Schoenen bv
Grotestraat. Rechts ervan zit Rohof Schoenen B.V. aan de Grotestraat 7, met daarnaast het inmiddels voormalige hotel La Bagatelle aan de Grotestraat 5, dat via een verbouwing samengevoegd zou worden met het pand van Rohof tot één winkel aan de Grotestraat 5-7. Begin jaren zestig zat het hotel nog aan de Grotestraat 3 en in de jaren vijftig en zestig zat Rohof aan de Grotestraat 5.

Hotel D. Verboom
Boddenstraat. Geheel rechts in de verte is nog het pand met de rode baksteen van het voormalige Hotel D. Verboom aan de Boddenstraat 80 te zien, op de hoek van de Esgang.
Periode:1/1/1973-1/1/1974
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat
Almelo, Doelenstraat
Almelo, Doelenstraat
Almelo, Esgang
Almelo, Grotestraat 5-7
Almelo, Grotestraat 5
Almelo, Grotestraat 7
Almelo, Grotestraat 9
Almelo, Oranjestraat
Almelo, Schalderoi
Almelo, Schalderoi
Identifier:NL-AmlHA_600_68_010
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.