image/svg+xml

Verkeerstunnel Wierdensestraat

Verkeerstunnel Wierdensestraat

Omschrijving:Politiebureau Wierdensestraat
Wierdensestraat. De Wierdensestraat ter hoogte van de afslag naar de verkeerstunnel rechts en achter ons het herenhuis de Klooster-Esch aan de Wierdensestraat 32, dat nog in gebruik is als politiebureau. De Werf links liep er toen nog niet en links achter ons ging het toen nog uitsluitend via de Wierdensestraat richting de Burgemeester Raveslootsingel, om in de Westerstraat te komen.

NMB Bank
Wierdensestraat. Links aan de Wierdensestraat, op de hoek van het Kloosterhofpad staat het kantoor van de Nederlandse Middenstandsbank (NMB Bank), het voormalige kantoor van de Nederlandsche Bank. Dit pand en daarnaast in een later stadium nog meer panden, zijn afgebroken, om ruimte te maken voor de latere aanleg van de nieuwe route naar het Marktplein, via de straat De Werf.

Credits Microfinanciering Nederland
Wierdensestraat. In het monumentale pand rechts van het Kloosterhofpad aan de Wierdensestraat 27 zit thans (2019) Qredits Microfinanciering Nederland.

Bondsspaarbank
Wierdensestraat. Rechts aan de overkant staat het pand van de Bondsspaarbank aan de Wierdensestraat 22, op de hoek van de Boompjes. Voorheen was dit de Nutsspaarbank.
Periode:1/1/1973-1/1/1974
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Werf
Almelo, Kloosterhofpad
Almelo, Westerstraat
Almelo, Wierdensestraat 22
Almelo, Wierdensestraat 27
Almelo, Wierdensestraat 32
Identifier:NL-AmlHA_600_65_016
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.