image/svg+xml

Panorama belastingkantoor

Panorama belastingkantoor

Omschrijving:Verkeerstunnel Wierdensestraat
Op- en afrit oost
Burgemeester Raveslootsingel. Panorama. De op- en afrit van de verkeerstunnel Wierdensestraat aan de oostzijde, met rechts op de voorgrond de afslag naar de Westerstraat. De afslag naar de Werf, ertegenover, is nog toekomstmuziek, omdat de doorbraak in de Wierdensestraat naar de Haven Noordzijde nog niet gerealiseerd is.

NMB Bank
Bouw
Wierdensestraat. Het witte gebouw dat rechts in beeld in aanbouw is, wordt het nieuwe kantoor van de NMB Bank aan de Wierdensestraat 23, dat op het moment nog gevestigd is in het voormalige pand van de Nederlandsche Bank aan de Wierdensestraat 29, op de hoek van het Kloosterhofpad, dat schuin tegenover de Westerstraat, halverwege het Marktplein uitkomt in de Oude Kloosterweg.

Stadsvilla Hendrik Salomonson
Wierdensestraat. Het voornoemde huidige pand van de NMB aan de Wierdensestraat 29 staat links van de monumentale stadsvilla Hendrik Salomon aan de Wierdensestraat 25 en de Wierdensestraat 27, de laatste direct links van de nieuwbouw van de NMB Bank.

Stadsvilla de Klooster-Esch
Politiebureau Wierdensestraat
Wierdensestraat. Links onderin staat de stadsvilla de Klooster-Esch aan de Wierdensestraat 32, met daarin de vestiging van het politiebureau.
Periode:1/1/1973-1/1/1974
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Westerstraat
Almelo, Wierdensestraat 23
Almelo, Wierdensestraat 25
Almelo, Wierdensestraat 27
Almelo, Wierdensestraat 29
Almelo, Wierdensestraat 32
Identifier:NL-AmlHA_600_65_013
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.