image/svg+xml

Markt

Markt

Omschrijving:Parkeerplaats
Marktplein. Marktoverzicht. De parkeerplaats aan het Marktplein ter hoogte van de Haven Zuidzijde, links van het Marktplein. De weg geheel rechts is de Haven Noordzijde, die in die tijd nog over het Marktplein tot aan de kruising bij de Wierdensestraat liep. Rechts op de achtergrond staat het stadhuis aan het Stadhuisplein 1. Het voormalige woonhuis van dr. Westenberg in de jaren vijftig staat geheel rechts op de hoek van het Marktplein, waar de Bakenstraat begint.

VIVO
Haven Noordzijde. Sanering. Het pand links van de voornoemde woning op de hoek, net achter de friettent, is het oude opslagpand van de winkel-coöperatie VIVO. Het zou nog worden afgebroken.

Garage Gebr. Kempers
Haven Noordzijde. Sanering. In het witte pand links is garage Gebr. Kempers gevestigd aan de Haven Noordzijde 19, op de hoek van de inmiddels vanaf het nieuwe stadhuis doorgetrokken het Baken. Garage Kempers was een Citroën dealer. Ook dit pand aan de Haven Noordzijde zou worden afgebroken.

Ter Horst Woondekor
Haven Noordzijde. Het pand uiterst links in beeld, met de witte dakrand, is van Ter Horst Woondekor aan de Haven Noordzijde 21, dat het huisnummer 19 van de af te breken garage zou krijgen en waar het Baken definitief uit zou komen, met nog een pand rechts ervan op de hoek.

Fa. Smit groente en fruit
Op deze locatie op de hoek zou Hatéma gordijnen nog in komen, waar nu nog de opslag van de fa. Smit groente en fruit in zit. Het zou veel later in de tijd de plek van de nieuwe bibliotheek Almelo worden.

Bakenstraat vs Het Baken
De Bakenstraat zelf, langs de zijkant van het stadhuis, de afslag hiervan is uiterst rechts nog net te zien, voor de woning daar in beeld, zou worden omgedoopt in Stadhuisplein. Van de Bakenstraat zou later een piepklein straatje overblijven, ter hoogte van de Boddenstraat en de latere Touwbaan.
Periode:1/1/1973-1/1/1974
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bakenstraat
Almelo, Hagenstraat
Almelo, Haven Noordzijde
Almelo, Haven Noordzijde 19
Almelo, Haven Noordzijde 21
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Het Baken
Almelo, Marktplein
Almelo, Stadhuisplein 1
Identifier:NL-AmlHA_600_64_075
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.