image/svg+xml

Brug Holtjesstraat

Brug Holtjesstraat

Omschrijving:Holtjesstraat. Het zicht is op de voorgrond vanaf de brug in de Holtjesstraat over de Almelose Aa richting de Schuttenstraat.

Bendien-Smits
Prinsenstraat. Rechts staat het fabriekscomplex van Bendien's en Smits' Kledingbedrijven bv aan de Prinsenstraat, op de hoek van de Holtjesstraat. Voor de fusie in 1969 heette het bedrijf Bendien's Confectiefabrieken nv.

Winkeliers Marktstraat
Buddingh, manufacturen en kleding
Marktstraat. Links op de voorgrond, op de hoek van de Holtjesstraat en Marktstraat is de achterkant van de voormalige winkel van Buddingh, manufacturen en kleding aan de Marktstraat 34 te zien. Later vestigde zich hier Chinees restaurant Grand Palace.

Hilgen en Zoon
Marktstraat. Aan het eind links, met het rode puntdak is het hoge pand van Hilgen en Zoon te zien aan de Marktstraat 4.

Café Wesselink
Prinsenstraat. In het verlengde van het fabriekscomplex van Bendien-Smits staat een woning aan de Prinsenstraat. Rechts ervan aan de Prinsenstraat 11 zit café Wesselink, met het rode Heineken-uithangbord aan de dakkapel.

Groenwoudt's Kijk Grijp supermarkt.
Oude Markt. Linksachter het café is op de achtergrond nog de achterkant van Groenwoudt's Kijk Grijp te zien aan de Oude Markt, aan deze kant grenzend aan de Werfstraat. Er rechts naast, echter buiten beeld, is het complex van V&D.
Periode:1/1/1975-1/1/1976
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Holtjesstraat
Almelo, Marktstraat 4
Almelo, Marktstraat 34
Almelo, Prinsenstraat 11
Identifier:NL-AmlHA_600_64_019
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.