image/svg+xml

Panorama belastingkantoor

Panorama belastingkantoor

Omschrijving:Woningen Nieuwe Sligtestraat
Burgemeester Raveslootsingel. Panorama. Overzicht vanaf het belastingkantoor aan de Burgemeester Raveslootsingel, links onderaan op de Nieuwe Sligtestraat aan de andere kant van het spoor, die parallel aan het spoor loopt, vanaf de parallelweg.

Woningen Nieuwe Sligtedwarsstraat
De afslag daar ook links onderaan naar rechts, ter hoogte van de caravan, is de Nieuwe Sligtedwarsstraat, die rechts, net buiten beeld, doodloopt op het terrein van Hoogstraten Verwarming. Direct achter de rij huizen aan de Nieuwe Sligtedwarsstraat loopt de Almelose Aa, die tevens de afscheiding vormt van het bovengelegen Nieuwstraat Kwartier.

Woningen Poulinkdwarsstraat
Poulinkdwarsstraat. Wél zichtbaar is rechts onderin de afslag naar beneden van de Poulinkdwarsstraat, die vanaf de Nieuwe Sligtedwarsstraat naar de Bellavistastraat loopt, ter hoogte van de Nieuwe Sligtestraat aan het spoor.

Groenteboer Meijer
Poulinkdwarsstraat. Rechts onderin, echter hier buiten beeld, zat aan de Poulinkdwarsstraat 1, op de hoek van de Bellavistastraat groenteboer Meijer. Daarvoor zat hier van Nijen, ook een groentewinkel. Veel later kwam hier een Turkse slagerij Kasabi in.

GEW-bedrijf
Veldkampsweg. Aan de Overkant van de Almelose Aa staat rechts de witte gasbol en de oude gasfabriek van het gemeentelijk GEW-bedrijf aan de Rohofstraat 83, op de hoek van de Veldkampsweg.

Leeuwarder Textiel Maatschappij
Veldkampsweg. Aan de overkant van de Veldkampweg staat de Leeuwarder Textiel Maatschappij nv (LTM) ELTEM aan de Veldkampsweg 24.

Knoopshöfte
Links is de Knoopshöfte te zien, die vanaf de Veldkampsweg omhoog loopt richting de Nieuwstraat. In het midden op de achtergrond staat de Korenmolen De Hoop aan de Nieuwstraat 71a.
Periode:1/1/1973-1/1/1974
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Knoopshöfte
Almelo, Nieuwe Sligtedwarsstraat
Almelo, Nieuwe Sligtestraat
Almelo, Nieuwstraat 71a
Almelo, Poulinkdwarsstraat 1
Almelo, Poulinkstraat
Almelo, Rohofstraat
Almelo, Veldkampsweg 24
Identifier:NL-AmlHA_600_62_077
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.