image/svg+xml

Panorama Belastingkantoor

Panorama Belastingkantoor

Omschrijving:Verkeerstunnel Wierdensestraat
Burgemeester Raveslootsingel. Panorama. Verkeerstunnel Wierdensestraat. Het zicht is vanaf het belastingkantoor op de voorgrond op de verkeerstunnel in de Wierdensestraat, met daar overheen links van het spoor de Nieuwe Sligtestraat, met vanaf de T-splitsing de Parallelweg naar boven toe.

Station Almelo
Stationsplein. Rechts van het spoor loopt de Burgemeester Raveslootsingel, met op de achtergrond station Almelo met het stationsemplacement.

ABTB
Haven Zuidzijde. Er schuin achter staat het grote witte pand van de ABTB aan de Haven Zuidzijde.

Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Haven Noordzijde. Direct links achter de ABTB is nog de fabriekspijp op het fabriekscomplex Indië van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv te zien aan de Haven Noordzijde.

Klokkenfabriek Warmink
Parallelweg. Links in het midden, in het witgrijze pand, staat het fabriekscomplex van de klokkenfabriek Warmink met de fabriekspijp met WUBA-opschrift, dat gevestigd was aan de Parallelweg.

Hotel Nationaal
Wierdensestraat. Voor dit complex, in het oude gedeelte van de Wierdensestraat ten tijde van de spoorwegovergang, is van rechts naar links nog te zien de voormalige locatie van Kapper Kootstra in Hotel Nationaal, het hotel zelf, Sporthuis Smit, drogisterij Bos en kantoorboekhandel Aurora (v/h galanterie Timpers).

Villa Wierdensestraat 40
Rechts onderin is nog op de hoek van de singel en de Wierdensestraat (nr. 40) een monumentaal vrijstaand herenhuis van oorspronkelijk ten Cate te zien, in 1898 ontworpen in opdracht van Herman Scholten.
Periode:1/1/1973-1/1/1974
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Burgemeester Raveslootsingel
Almelo, Nieuwe Sligtestraat
Almelo, Parallelweg
Almelo, Stationsemplacement
Almelo, Stationsplein
Identifier:NL-AmlHA_600_62_073
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.