image/svg+xml

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Panorama stadhuis Stadhuisplein

Omschrijving:Winkeliers Boddenstraat
Stadhuisplein. Panorama. Sanering. Het zicht is vanaf het stadhuis op de Boddenstraat en het gebied ten noorden ervan. De binnenstadsanering aan de zuidkant van de Boddenstraat is nog in volle gang en het stadhuis staat er inmiddels.

Drogisterij en verfwinkel Reuten
Boddenstraat. Het dubbelpand in het midden onderaan met de witte reclame-uiting op de zijmuur, op de hoek van het inmiddels gesaneerde Hovenpad, is de drogisterij en verfwinkel Reuten.

Meubelhandel Postma
Boddenstraat. Daar rechts naast zit de meubelhandel van Postma, met de opslagruimte achter het pand.

Kapper Ko Metgod
Boddenstraat. Ertegenover, in het langwerpige smalle pand aan de Boddenstraat 44, zat voorheen de herenkapperszaak van kapper Ko Metgod.

Fa. A. Tijhuis en Zn.
Boddenstraat. Daar rechts naast, voorbij het dubbel woonhuis, zit de fa. A. Tijhuis en Zn., die zich bezighoudt met de verkoop van kachels. Daarachter bevindt zich nog een smederij, oorspronkelijk aan de Noorderstraat 6, toen van A. Tijhuis.

Snelbuffet de Bodden
Boddenstraat. Rechts van Tijhuis, twee panden verderop, met de open plek ernaast aan de Boddenstraat 58, op de hoek van de Noorderstraat (later Beatrixstraat), zat het Snelbuffet de Bodden, dat inmiddels afgebroken is.

Slagerij Anton Krake
Boddenstraat. In het dubbelpand ernaast, met de twee vel paarse luifels, is slagerij Anton Krake in het rechter gedeelte gevestigd aan de Boddenstraat 64. De slagerij zou op termijn gaan verhuizen naar de plek van het voornoemde Snelbuffet de Bodden, waar nieuwbouw zou komen.

Hulshof schoenen
Boddenstraat. Iets verder naar rechts, op de hoek van de Julianastraat, is Hulshof schoenen gevestigd aan de Boddenstraat 70. vanaf 2009 zit hier De Uitvaart Gedenk Galerie. Vanaf 2014 is hier de firma Design en Drukwerk gevestigd.

Coöperatieve Vereniging Amsterdamse Huidenclub
Sumatrastraat. De langwerpige zwarte loods, links in beeld, met de twintig ramen, was het huidenpakhuis aan de Sumatrastraat tegenover de Prins Bernhardstraat. Het was een huidenzouterij, die dateerde van omstreeks 1860 tot aan de jaren zeventig. Het pakhuis en de daarbij geparkeerde krengenwagens leidden dikwijls tot stankklachten van de omwoners.

Het Erasmus
Sluiskade Noordzijde. Geheel bovenin, in het midden, staat het Erasmus lyceum aan de Sluiskade Noordzijde 68.
Periode:1/1/1973-1/1/1974
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat 44
Almelo, Boddenstraat 58
Almelo, Boddenstraat 64
Almelo, Het Baken
Almelo, Noorderstraat 6
Almelo, Prins Bernhardstraat
Almelo, Sluiskade Noordzijde 68
Almelo, Stadhuisplein 1
Almelo, Sumatrastraat
Identifier:NL-AmlHA_600_62_018
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.