image/svg+xml

Panorama torenflat Sibeliusstraat

Panorama torenflat Sibeliusstraat

Omschrijving:Sibeliusstraat. Aalderinkshoek. Panorama. Het zicht is vanaf een van de drie flats 12-hoog (torenflats) aan de Sibeliusstraat op de Apollolaan, richting de kruising van de Aalderinkssingel.

Winkelcentrum De Maat
Apollolaan. Geheel links op de voorgrond is nog een gedeelte van het winkelcentrum de Maat te zien aan de Apollolaan, op de hoek van de Catharina van Renneslaan. De groenstrook erachter is nu nog een parkje, dat later ingericht zou worden als hertenkamp. Rechts van de Apollolaan loopt parallel de Mendelsohnstraat. Beide straten komen uit in de Bachlaan, die aan het eind van het huizenblok langsloopt naar rechts. De Bachlaan gaat in het verlengde links bij de kruising met de Apollolaan over in de Valeriusstraat.

Postiljon Motel
Aalderinkssingel. Het lichte gebouw rechts op de achtergrond, met een etage en de groenstrook er omheen is het Postiljon Motel aan de Aalderinkssingel, waar tevens een bijkantoor van de ABN Bank gevestigd is en pal aan de straat nog een Shell-tankstation. Een hertenkamp ligt er geheel omheen. Boven het Postiljon Motel zijn rechts op de achtergrond nog de villa's aan de Wierdensestraat te zien, net voorbij de Egbert ten Catelaan.

Klokkenfabriek Warmink
Parallelweg. De fabriekspijp links op de achtergrond in beeld is van de klokkenfabriek van Warmink aan de Parallelweg.

Belastingkantoor
Burgemeester Raveslootsingel. Daar rechts van staat het hoge gebouw van de belastingdienst aan de Burgemeester Raveslootsingel, op de hoek van de Poulinkstraat. Ervoor staat aan deze kant van het spoor het iets lagere gebouw van het arbeidsbureau aan de Bellavistastraat.

Watertoren Reggestraat
Reggestraat. De door de zon verlichte watertoren aan de Reggestraat 7 is rechts van het belastingkantoor te zien.
Periode:1/1/1973-1/1/1974
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Aalderinkssingel
Almelo, Apollolaan
Almelo, Bachlaan
Almelo, Catharina van Renneslaan
Almelo, Egbert ten Catelaan
Almelo, Mendelssohnstraat
Almelo, Sibeliusstraat
Almelo, Valeriusstraat
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_600_62_016
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.