image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:W. Steunenberg tricotages
Holtjesstraat. Het zicht is vanaf de Grotestraat op de afslag links naar de Holtjesstraat en rechts, buiten beeld, naar de Bavinkstraat. Rechts op de hoek zit W. Steunenberg tricotages aan de Grotestraat 177. Later zou hier Ossenkoppele brillen komen, met een geel reclamebord aan de gevel. Omstreeks 1980 zat hier Vissia, opticien.

Boetiek Doornbos
Grotestraat. Rechts van Steunenberg, echter buiten beeld, zit boetiek Doornbos aan de Grotestraat 175.

Onderdelenhuis Stuivenberg
Holtjesstraat. Links naast Steunenberg zit het onderdelenhuis van Stuivenberg.

Henny Stokvis Interieurverzorging
Holtjesstraat. Links van het onderdelenhuis, in het begin van de bocht in de Holtjesstraat, zit in het hoge gebouw met de steunpilaar Henny Stokvis Interieurverzorging.

Automatiek-cafetaria Goossen
Holtjesstraat. Nog twee panden verderop, met de witte uitbouw, zit automatiek-cafetaria Goossen aan de Holtjesstraat 22, in het voormalige pand van drogisterij R. van Lente. De fa. Goossen had nog een cafetaria Goossen aan de Violierstraat 20 en een fa. Nacro aan de Bornsestraat 161. Op dat laatste adres was in het verleden ook de Hubo gevestigd, op de hoek van de Deldensestraat.

Bendien-Smits
Prinsenstraat. In het midden op de achtergrond de schoorsteenpijp van het fabriekscomplex van Bendien-Smits aan de Prinsenstraat.

Sigarenmagazijn Delta
Holtjesstraat. Links op de hoek heeft in de jaren vijftig en zestig het sigarenmagazijn Delta van Willem van Walderveen aan de Holtjesstraat 29 gezeten. De naam van de winkel had van Walderveen overgenomen van het tankstation, dat daarvoor gevestigd was op deze plek. Op het moment van de foto zit waarschijnlijk Hofenk schoenen erin.

Hofenk schoenen
Grotestraat. Links, met de rode luifel, is Hofenk schoenen (sinds 1902) aan de Grotestraat 181.

Wasserette
Holtjesstraat. In het hoge pand rechts van het sigarenmagazijn zat vanaf omstreeks 1974 een wasserette met zelfbediening, met de zwarte reclameletters en witte achtergrond aan de gevel.

Kapper Frontroth
Holtjesstraat. In het rechtergedeelte van het voornoemde pand zat vanaf 1 november 1962 tijd kapper Frontroth aan de Holtjesstraat 25. Daarvoor was hier gevestigd de fa. B.H. Huitink, toneelkappers en grimeurs.
Periode:1/1/1975-1/1/1976
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bavinkstraat
Almelo, Grotestraat 175
Almelo, Grotestraat 177
Almelo, Grotestraat 181
Almelo, Holtjesstraat 22
Almelo, Holtjesstraat 25
Almelo, Holtjesstraat 29
Identifier:NL-AmlHA_600_61_040
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.