image/svg+xml

Wijk 10 Binnenstad

Wijk 10 Binnenstad

Omschrijving:Markt
Luchtfoto. Binnenstad. Een overzicht van het Marktplein, met de diverse gebouwde winkel-faciliteiten omstreeks begin jaren negentig. Geheel bovenin loopt van links naar rechts de Grotestraat Noord via de Koornmarkt naar de Grotestraat Zuid.

Picobello Jeans
Marktplein. In het midden bevindt zich van links naar rechts het Marktplein, Centrumplein en Waagplein, waar op het moment van de foto op het Marktplein, bij de blauwe kraan, nieuwbouw plaatsvindt. Op deze plek heeft eerder een brand gewoed in een monumentaal pand ter hoogte van de Passage Grotestraat-Hagengracht. Het prachtige monumentale pand uit 1910 van oorspronkelijk H.W. ten Hove Bzn. & Co., handel in ijzer en staal aan het Marktplein 17a is daartoe inmiddels geheel afgebroken. Picobello Jeans heeft de laatste tijd in het pand op de begane grond gezeten en heeft zich inmiddels ook aan de Grotestraat Zuid gevestigd. Er wordt op deze plek een gecombineerd winkel- en appartementencomplex aan het Marktplein 7 gerealiseerd, dat al spoedig de bijnaam de blokkendoos zou krijgen.

Winkelcentrum de Galerij
De Galerij. De vroegere doorgaande weg de Oude Markt, in het midden tussen Vroom en Dreesmann (V&D) en de HEMA, is inmiddels definitief afgesloten voor verkeer en vervangen door het nieuwe winkelcentrum de Galerij, te herkennen vanaf bovenaf door een langgerekte zwarte ronde koepel. Boven het winkelcentrum is de Koornmarkt gelegen.

McDonald's
Waagplein. Direct rechts van de uitgang van dit nieuwe winkelcentrum aan het Centrumplein, staat op de rand van het Marktplein het nieuwe fastfoodrestaurant van McDonald's aan het Waagplein 1.

Shopperhal Versland
Centrumplein. Het grote pand linksonder McDonald's, met het zwarte dak, is de nieuwe Shopperhal Versland aan het Centrumplein, op de hoek van de Wierdensestraat.

Busstation Wierdensestraat
Wierdensestraat. Onder de shopperhal en rechts van de Kloosterhofflat staat het busstation Wierdensestraat.

Winkelcentrum de Havenpassage
Havenpassage. De Kloosterhofflat is gebouwd tot aan het Marktplein, links naar de shopperhal Versland. Links van de flat, direct daarnaast tussen het pand van C&A in, is het witgekleurde torentje van de ingang van winkelcentrum de Havenpassage. Dat winkelcentrum is aan de zij- en achterkant van C&A geheel eromheen gebouwd. De andere ingang is aan de Rosa Luxemburgstraat, waar nog zo'n witgekleurde ingang te zien is. Ook heeft C&A in dat winkelcentrum nog een achteringang. De oude bestaande winkels aan de Werf, die links en rechts van C&A stonden, werden daartoe alle afgebroken.
Periode:1/1/1992-1/1/1993
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Marktplein 7
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_600_59_134
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.