image/svg+xml

Panorama Sint Georgiusbasiliek

Panorama Sint Georgiusbasiliek

Omschrijving:Boddenstraat. Panorama. Sanering. Het zicht is vanaf de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78 op het inmiddels gesaneerde terrein ten zuiden van de Boddenstraat. Het is inmiddels tot tijdelijk vrij parkeren-terrein verklaard. Links bovenin de foto is de Hagengracht te zien, die vanaf de Grotestraat in een bocht naar boven loopt en waar ten westen van de straat ook alles gesaneerd zou worden.

Sint Catharinaklooster
Afbraak
Tijdelijke parkeerplaats
Boddenstraat. Op deze huidige tijdelijke parkeerplaats stond het langwerpige Sint Catharinaklooster (nonnenklooster), met de Sint Catharinaschool aan de Boddenstraat 51 (vanaf 1922). Het pand stond schuin tegenover de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78, aan de overkant van de straat.

Stadhuis Stadhuisplein
Stadhuisplein. Geheel bovenin de foto staat als eerste het nieuwe Stadhuis op het gesaneerde terrein. De rest van de nieuwbouw zou nog volgen. Let eens op de kleurige auto's die in de jaren tachtig in de mode waren.

Sint Jorisparochie
Boddenstraat. Geheel rechts op de voorgrond is nog een stukje van de gevel van de pastorie Sint Jorisparochie aan de Boddenstraat 76, op de hoek van de Julianastraat te zien.

Winkeliers Grotestraat Noord
Hotel La Bagatelle
Grotestraat. Geheel links op de voorgrond, nog naast het pand aan de Grotestraat 3 met het rode puntdak, was de achteringang van Hotel La Bagatelle aan de Grotestraat 5, met de brandtrap. Vanaf begin jaren zeventig was dit de locatie van het hotel. Daarvoor, begin jaren zestig was het adres Grotestraat 3. Op de foto is te zien, dat er een aparte parkeerplaats voor de gasten is gereserveerd.

Rohof Schoenen
Grotestraat. Ook Rohof Schoenen, dat ernaast zat aan de Grotestraat 7, parkeerde daar. Na de definitieve sluiting van het hotel La Bagatelle voegde Rohof de voormalige hotellocatie Grotestraat 5 samen met zijn locatie aan de Grotestaat 7, tot Grotestraat 5-7. Overigens was de Grotestraat 5 in de jaren vijftig en zestig de oorspronkelijke winkellocatie van Rohof.
Periode:1/1/1980-1/1/1981
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat 76
Almelo, Boddenstraat 78
Almelo, Grotestraat 5-7
Almelo, Grotestraat 5
Almelo, Grotestraat 7
Almelo, Hagengracht
Almelo, Julianastraat
Almelo, Oranjestraat
Almelo, Stadhuisplein 1
Identifier:NL-AmlHA_600_59_105
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.