image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Zuid

Winkeliers Grotestraat Zuid

Omschrijving:Grotestraat Zuid. Het eind van de Grotestraat met het zicht op de afslag links naar begin van de Bornsestraat en rechts het begin van de Bornerbroeksestraat. (vroegere Oude Veemarkt)

Afbraak gebouw GGD
v/h Marechausseekazerne
Bornsestraat. Aan de overkant van de splitsing stond het oude gebouw van de GGD aan de Bornsestraat 1, dat afgebroken werd in 1963. Voorheen diende het pand als marechausseekazerne en in vroeger tijden als posthuis van postmeester Heek. Op deze plaats zou een geheel nieuw pand verrijzen, met een vestiging van winkelketen de Grote Een, Bornsestraat 1-3, audio, video en huishoudelijke apparatuur.

De Poort van Kleef
Bornerbroeksestraat. Rechts van het braakliggende terrein op de achtergrond is nog een gedeelte te zien van het witte pand van café-restaurant de Poort van Kleef aan de Bornerbroeksestraat 4.

Halbertsma
Grotestraat. Het witte pand links vooraan was van Halbertsma aan de Grotestraat 184. Hier werden toneel- en evenementenkostuums verhuurd. Tevens zaken als grimeur en verkoop van feest- en fopartikelen. Voorheen heeft Halbertsma aan de Bornsestraat 28 gezeten.

Willemsen, huishoudelijke artikelen
Grotestraat. Verderop, in het pand met de luifel aan de Grotestraat 188-190, heeft vanaf de jaren vijftig. tot in ieder geval omstreeks 1980 Willemsen, huishoudelijke artikelen gezeten.

N.V. Handelsonderneming J. Zijlstra Hzn.
Grotestraat. Rechts van de straat, met het rode reclamebord met witte letters en de drie voetgangers voor de deur, zit het filiaal van de N.V. Handelsondernemeing J. Zijlstra Hzn. aan de Grotestraat 197. Later in de tijd vestigde zich hier de GEGRO en in 1978 - 1980 heeft er nog Chinees restaurant de Gouden Draak in gezeten)

Radio Bonthuis
Grotestraat. Links daarvan, met het Grundig-uithangbord, zat de B&O- en Grundig-dealer Radio Bonthuis aan de Grotestraat 199. Daarvoor zat het bedrijf aan de Bornerbroeksestraat 66 onder de naam W. Bonthuis, radio. Hier heeft daarna De Gordijnstofspecialist J. Meijer in gezeten.

Foto Wim Klompjan
Grotestraat. Dan komt, met het Agfa-uithangbord, de Fotozaak van Wim Klompjan aan de Grotestraat 201.

Geefa
Grotestraat. Naast Klompjan zat de Geefa galanterie (Geefa - Bazar) aan de Grotestraat 203-205. Zij handelden in glas, porcelein, luxe- en huishoudelijke artikelen. Omstreeks 1980 zat op deze locatie Modehuis Witholt aan de Grotestraat 203.
Periode:1/1/1965-1/1/1966
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bornerbroeksestraat 4
Almelo, Bornsestraat 1
Almelo, Geraniumstraat
Almelo, Grotestraat 203-205
Almelo, Grotestraat 184
Almelo, Grotestraat 188
Almelo, Grotestraat 190
Almelo, Grotestraat 197
Almelo, Grotestraat 199
Almelo, Grotestraat 201
Almelo, Grotestraat 203
Almelo, Grotestraat 205
Almelo, Oude Veemarkt
Identifier:NL-AmlHA_600_58_023
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.