image/svg+xml

Spoorwegovergang Wierdensestraat

Spoorwegovergang Wierdensestraat

Omschrijving:Opheffing
Stationsplein. Spoorwegovergang. Het zicht is vanaf het Stationsplein op de links van het seinwachtershuisje en rechts van de weg definitief afgesloten spoorwegovergang in de Wierdensestraat.

Verkeerstunnel Wierdensestraat
Wierdensestraat. De verkeerstunnel Wierdensestraat onder het spoor is gereedgekomen en inmiddels operationeel. Het Stationsplein is inmiddels langs het spoor doorgetrokken tot aan de Adastraat, waar de Burgemeester Raveslootsingel begint, vooralsnog tot aan de Poulinkstraat.

Seinwachtershuisje
Stationsplein. Voor het seinwachtershuisje staat de toen bekende patatkraam van Karel, de worstenspecialist.

Mans
Wierdensestraat. Ook direct over de spoorwegovergang ter hoogte van de Bellavistastraat stond er een van Mans Muthing, die doorging in een cafetaria aan de Wierdensestraat, ter hoogte van de Rohofstraat en de Appelstraat. Zijn leus op de voorgevel was 'Meer Mans met een hap van Mans'.

Kantoorpand en woonhuis Bellavistastraat 1
Bellavistastraat. Rechts van het seinwachtershuisje, aan de overkant van het spoor, staat het kantoorpand en woonhuis aan de Bellavistastraat 1, op de hoek van de Wierdensestraat.

Autobedrijf gebr. Muller bv
Stationsplein. Links op de voorgrond bevindt zich het Shell-tankstation van de garage van Autobedrijf gebr. Muller bv aan het Stationsplein 22.
Periode:1/1/1960-1/1/1961
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bellavistastraat 1
Almelo, Stationsplein 22
Almelo, Wierdensestraat
Identifier:NL-AmlHA_600_58_021
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.