image/svg+xml

Woningen Wierdensestraat

Woningen Wierdensestraat

Omschrijving:Spoorwegovergang Wierdensestraat
Wierdensestraat. Spoorwegovergang. De Wierdensestraat ter hoogte van de voormalige spoorwegovergang, gezien vanaf de Westerstraat ruim linksachter ons, richting de afslag naar het Stationsplein, rechts voor het spoor.

Stadsvilla Ten Cate
Wierdensestraat. Villa. Direct links op de voorgrond staat de voormalige monumentale vrijstaande stadsvilla van fabrikant H.E. ten Cate aan de Wierdensestraat 40, dat nog net mocht blijven staan en waar tegenwoordig de Burgemeester Raveslootsingel langs loopt, evenwijdig aan het spoor. Het is op een moment het kantoor van Ten Cate geworden.

GEW-bedrijf
Rohofstraat. In de verte, direct rechts van de villa en lantaarnpaal, is nog het hoge oude fabriekscomplex van de oude gasfabriek aan de Rohofstraat te zien.

Villa Bellavistastraat 1
Bellavistastraat. Villa. Aan de overkant van het spoor, rechts van de sigaren- en sigarettenkiosk, is aan de Bellavistastraat 1 nog de oude villa te zien, waarin de familie van der Linden woonachtig en gevestigd was, als directeur van de Steenhandel Oost Nederland.

Winkeliers Wierdensestraat
Dansschool Bake
Wierdensestraat. In de villa even verderop, met de witte uitbouw, was dansschool Bake gevestigd.

Sigarenwinkel Frits Schipper
Wierdensestraat. Rechts van de dansschool, op de hoek van de 1e Wierdensedwarsstraat, zat de sigarenwinkel van Frits Schipper aan de Wierdensestraat 54, een oud Heracles-speler en eerste international van die club. Daarvoor, omstreeks 1925, heeft J. Nijkamp hier een sigarenwinkel gehad.
Periode:1/1/1960-1/1/1961
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bellavistastraat 1
Almelo, Stationsplein
Almelo, Westerstraat
Almelo, Wierdensestraat 40
Almelo, Wierdensestraat 54
Identifier:NL-AmlHA_600_58_019
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.