image/svg+xml

Spoorwegovergang Wierdensestraat

Spoorwegovergang Wierdensestraat

Omschrijving:Opheffing
Wierdensestraat. Spoorwegovergang. De Wierdensestraat ter hoogte van de inmiddels definitief afgesloten spoorwegovergang Wierdensestraat, met het verlaten seinwachtershuisje aan deze kant van het spoor.

Verkeerstunnel Wierdensestraat
Wierdensestraat. De nieuwe verkeerstunnel Wierdensestraat, links buiten beeld, onder het spoor, is namelijk gereedgekomen en inmiddels operationeel.

A. Hofstede Comestibles
Wierdensestraat. De afslag rechts is het Stationsplein richting station Almelo. Rechts op de hoek is het voormalige pand aan de Wierdensestraat, op de hoek van het Stationsplein van A. Hofstede Comestibles inmiddels verdwenen. Het pand werd in 1962 afgebroken. De drie panden rechts ervan op de voorgrond, waarvan een buiten beeld, zouden spoedig volgen. Links is het Stationsplein inmiddels doorgetrokken langs het spoor, tot de Adastraat, waar de Burgemeester Raveslootsingel begint, vooralsnog tot aan de afslag naar de Poulinkstraat.

Andere zijde spoor:

Villa
Wierdensestraat. Villa. Op de achtergrond, in de voormalige stadsvilla achter het seinhuisje, was de Almelose Radio Centrale gehuisvest aan de Wierdensestraat 61.

Hotel Nationaal
Wierdensestraat. Links daarvan is Hotel Nationaal aan de Wierdensestraat gevestigd.

Villa Bellavistastraat 1
Bellavistastraat. Direct over het spoor links, is de kantoorvilla aan het begin van de Bellavistastraat 1 nog te zien op de hoek van de Wierdensestraat. Deze woon- en kantoorwoning, evenals alle woningen daar links van, tot aan de Aastraat, zouden nog worden afgebroken in verband met de bouw van de verkeerstunnel.
Periode:1/1/1965-1/1/1966
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Bellavistastraat
Almelo, Stationsplein
Almelo, Wierdensestraat 61
Identifier:NL-AmlHA_600_58_018
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.