image/svg+xml

Winkeliers Koornmarkt

Winkeliers Koornmarkt

Omschrijving:Ziengs Schoenen
Herbouw
Grotestraat Zuid. Het historische oude woningpand aan de Hofstraat 1, op de hoek van de Grotestraat staat op het punt volledig afgebroken te worden, ondanks vele protesten. Het zou volledig herbouwd en gerenoveerd worden in dezelfde stijl. Na de oplevering vestigde zich in het vernieuwde pand schoenwinkel Ziengs schoenen aan de hedendaagse Koornmarkt 15.

Snelder-Zijlstra Makelaardij bv
Hofstraat. Koornmarkt. In het verleden hebben in dit pand diverse ondernemers gezeten, waaronder het kantoor van Snelder-Zijlstra Makelaardij, dat daarvoor Makelaarskantoor Dorrestijn-Zijlstra heette, per november 1963.

Wagons-Lits Reizen
Hofstraat. Reisbureau. In het rechter gedeelte van het voornoemde pand zat voorheen Wagons-Lits Reizen, dat inmiddels verhuisd is naar de Grotestraat, naast de winkel van Yvon Women's Wear.

Robbenhaarshuis
Voormalige burgemeesterswoning mr. J. van Riemsdijk
Hofstraat. Koornmarkt. Geheel links, met de twee schoorstenen, staat het 250 jaar oude burgemeestershuis van mr. Jacobus van Riemsdijk aan de Koornmarkt 19, beter bekend als het Robbenhaarshuis. Voorheen was de adressering Hofstraat 3.

Locatie Grotestraat 94
Grotestraat. Rechts, echter buiten beeld, staat een ander historisch pand, op de hoek van de Grotestraat, t.w. het voormalige kantoor van het Dagblad van het Oosten aan de Grotestraat 94.
Periode:1/1/1995-1/1/1996
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Grotestraat 94
Almelo, Hofstraat 1
Almelo, Koornmarkt 15
Almelo, Koornmarkt 19
Identifier:NL-AmlHA_600_55_078
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.