image/svg+xml

Panorama station Almelo

Panorama station Almelo

Omschrijving:Station Almelo
Stationsplein. Panorama. Overzicht op het station aan het Stationsplein en de Egbert Gorterstraat, vanaf de Haven Noordzijde.

Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv
Egbert Gorterstraat. Rechts, met het puntdak, staat het kantoor van de Koninklijke Nijverdal-Ten Cate nv aan de Egbert Gorterstraat 3, met daarachter het Stationsplein en het stationsemplacement.

Almeline Glas
Parallelweg. Links en rechts op de achtergrond aan de andere zijde van het spoor, aan de Parallelweg, is het voormalige gebouw van Almeline Glas nog te zien, dat thans (2019) onder de naam Glassolutions Almeline Almelo aan de Windmolen 17 gevestigd is.

Almeline Glas opslagpand
Perenstraat. Rechts op de achtergrond, met al het lange glaswerk in een nieuwbouwpand aan de Perenstraat, staat op het dak nog een reclame van Almeline, t.w. een afzonderlijke opslag aan de Perenstraat. In dit pand zat tevens links op de hoek van de Dijkstraat cafetaria de Tunnel en destijds kapper Kootstra.

Praxis
Haven Zuidzijde. Links op de voorgrond is de Praxis Doe-Het-Zelf Center te zien aan de Haven Zuidzijde, op de hoek van de Egbert Gorterstraat. Deze zit thans (2019) aan de Woonboulevard 16.

Carpet-Land
Haven Zuidzijde. Links van de Praxis, hier echter buiten beeld, was Carpet-Land gevestigd aan de Haven Zuidzijde, t.w. de latere plek voor de bouw van het nieuwe stadhuis aan de Haven Zuidzijde 30, op de hoek van de latere Joke Smitstraat.
Periode:1/1/1990-1/1/1991
Fysieke bijzonderheid: Kleur
Auteur:Foto Bert Klifman
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Egbert Gorterstraat
Almelo, Haven Zuidzijde
Almelo, Parallelweg
Almelo, Perenstraat
Almelo, Stationsemplacement
Almelo, Stationsplein
Identifier:NL-AmlHA_600_54_020
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.