image/svg+xml

Winkeliers Grotestraat Noord

Winkeliers Grotestraat Noord

Omschrijving:Grotestraat Noord. Grotestraat oude eind. Gezien vanaf het zuiden. Ter hoogte van de man en vrouw links op de achtergrond, staat rechtsachter hen een hoog pand met twee etages.

Ootmarsgang
Links van dit hoge pand loopt de steeg Ootmarsgang tussen het iets vooruitstaande pand aan de Grotestraat 64 links ervan met de ronde zijgevel, die uitkomt in de tegenwoordige steeg de Molenstreng ter hoogte van het Kolkje.

Hofkeshuis
Grotestraat. Links van het vooruitstaande pand aan de Grotestraat 64, met de afgeronde muur, staat links het Hofkeshuis, aan de Grotestraat 62. Het historische pand, met de twee witte schoorstenen, was ooit van de familie Hofkes vanaf 1775, een doopsgezinde wijnkopersfamilie. Niers schoenen heeft hier later tot 2011 negentig jaren in het pand gezeten.

Firma W. Lepelman
Grotestraat. Geheel rechts staat de winkel van de firma W. Lepelman, hoeden en petten en pelterijen aan de Grotestraat 78, links naast het voormalige stadhuis. Het bedrijf is opgericht in 1812. Ze hadden meerdere etalages in de Grotestraat. Op deze plek in een nieuwbouwpand is begin jaren zestig Foto Boom begonnen.

Bioscoop
Grotestraat. Schuin tegenover het Hofkeshuis, echter buiten beeld, staat het pand, waar de toekomstige bioscoop aan de Grotestraat 65 in zou komen. Daarvoor zat de Twentsche Boekhandel Claterbos erin.
Periode:1/1/1900-1/1/1901
Auteur:Boom, D.J.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, De Molenstreng
Almelo, Grotestraat 62
Almelo, Grotestraat 64
Almelo, Grotestraat 65
Almelo, Grotestraat 72
Almelo, Grotestraat 74
Almelo, Grotestraat 78
Almelo, Grotestraat 80
Almelo, Ootmarsgang
Identifier:NL-AmlHA_600_40_159
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.