image/svg+xml

N.V. Confectiefabriek HEKA

N.V. Confectiefabriek HEKA

Omschrijving:Hagengracht. De Hagengracht, gezien vanaf het zijstraatje de Westerkerkengang links op de voorgrond, dat uitkwam in het Schalderoi en het begin van de Gasthuissteeg, dat in het verlengde lag.

Koningin Wilhelminaschool
Hagengracht. Links op de hoek van de Westerkerkengang, dus direct achter de fotograaf, stond de Koningin Wilhelminaschool aan de Hagengracht, waarvan het schoolplein aan de achterzijde grensde aan het Schalderoi.

Garage J.F. Spijkerman
Hagengracht. In de jaren 68 en 69 zat aan de Hagengracht 17 in het witte pand rechts van de bestelbus Garage J.F. Spijkerman (Jo Spijkerman), een dealer van NSU. Het bedrijf is in een later stadium verhuisd naar de George Breitnerstraat 1. (advertentie 30-05-1975 op die locatie.Mazda, Fiat, Opel, e.a.)

Garage J.W. Visser & Co.
Hagengracht. Daarvoor, d.d. 31-07-1965 zat Garage J.W. Visser & Co op deze locatie aan de Hagengracht 17. Garage Visser was Rootes- en Hillman-dealer.

N.V. Confectiefabriek HEKA
Hagengracht. In het linker gedeelte van het dubbelpand in de bocht, direct voor de kerktorenspits, met de donkerrode bakstenen en de twee witte schoorstenen, zat voorheen het kantoor en magazijn van de N.V. Confectiefabriek HEKA aan de Hagengracht 40. De productie zat in Rijssen.

Bar-discotheek 't Stuupke
Grotestraat. Het witte pand uiterst rechts was de achterzijde van bar-discotheek ’t Stuupke aan de Grotestraat 29 (b.g.), dat op 13 januari 1982 volledig door brand werd verwoest. De eerste commerciële discotheek in Almelo vanaf 1969, zat in dit historische pand, dat ooit “Bendien met de hoge stoep” werd genoemd. Daarvoor zat op de begane grond eigenaar de fa. G. Willemsen ijzerwaren en gereedschappen, die de 1e etage vanaf de begin jaren zestig verhuurde aan judo Sportacademie Almelo van K. Bouter en de 2e etage aan het japonnen- en rokkenatelier Polco van G.J.M. Ebbers.

Bioscoop Varossieau
Grotestraat. Het aangrenzende pand links ernaast, dat behoorlijk uitsteekt ten opzichte van het witte naastgelegen pand, was de achterkant van de voormalige bioscoop Varossieau aan de Grotestraat 25, die aan de Hagengracht een nooduitgang had.

Sint Georgiusbasiliek
Boddenstraat. In het midden van de foto is de toren van de Sint Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78 zichtbaar.
Aantal: 1
Locaties:Almelo, Boddenstraat 78
Almelo, Grotestraat 25
Almelo, Grotestraat 29
Almelo, Hagengracht 17
Almelo, Schalderoi
Almelo, Westerkerkengang
Identifier:NL-AmlHA_600_40_089
Collectie:Beeldbank Gemeentearchief Almelo

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.